NavMenu

U pripremi ulazno okno za Munjino brdo na deonici Preljina-Požega

Izvor: B92 Četvrtak, 16.04.2020. 11:39
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: mariait/shutterstock.com)Ilustracija
Za Кineze koji rade na izgradnji deonice auto-puta od Preljine do Požege, nema stajanja. Šezdeset radnika svakodnevno je na terenu, a pred njima je najteži zadatak – probijanje tunela Munjino brdo.

- Oni rade na pripremi ulaznog okna za probijanje tunela koji će biti dugačak 2.750 metara i predstvalja jednu od najzahtevnijih tačaka prilikom izgradnje ove deonice. Usled vanredne situacije, radovi nisu stali, ali su u manjoj meri usporeni, jer je deo srpskih inženjera poslat da radi od kuće - izjavio je za RINU, a prenonsi b92, Milivoje Dolović, predsednik opštine Lučani.

Od početka vanrednog stanja nijedan novi kineski državljanin nije došao u kamp, sve epidemiološke mere rigorozno se prate, svakodnevno se meri temperatura, i neophodno je nošenje zaštitne opreme.

- Zdravstveno stanje radnika redovno se proverava i svi se za sada osećaju dobro, nemaju nikakve simptome. Ukoliko se rad nastavi ovom dinamikom, očekuje se da će za nekoliko meseci ući u okno, a u pripremi je lokacija na kojoj će zemlja biti deponovana. Prema određenim procenama probijanje tunela Munjino brdo trajaće oko dve godine - kaže Dolović.


Izvođač radova na deonici od Preljine do Požege je kineska kompanija CCCC, a vrednost cele investicije iznosi 450 mil EUR.

Skoro trećinu ove trase činiće tri tunela, 35 mostova, 11 nadvožnjaka i tri petlje. Ova deonica povezaće Moravički i Zlatibroski okrug i veoma je važna za brži razvoj ovog dela Srbije i regionlano povezivanje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.