NavMenu

Restorani, klubovi, splavovi - ponuda ugostiteljskih objekata za doček Srpske Nove godine u Beogradu

Izvor: Blic Ponedeljak, 11.01.2010. 11:38
Komentari
Podeli

Svi koji planiraju da pravoslavnu Novu godinu u noći između srede i četvrtka dočekaju u nekom od beogradskih klubova ili restorana imaće veoma raznolik izbor. Ponuda nije bogata kao za doček Nove godine po gregorijanskom kalendaru, ali su zato cene znatno povoljnije.

Pošto Nova godina po julijanskom kalendaru pada usred radne nedelje jedan deo ugostitelja i klubova još se premišlja da li da organizuje doček. Međutim, oni koji ipak budu želeli da izađu i da se provesele u sredu, sigurno će imati gde da odu.

Tamburice u restoranima

Pravoslavnu Novu godinu po pravilu su najspremnije dočekali restorani, pogotovu oni u Skadarliji. U restoranu "Šešir moj" uz rezervaciju ulaz je 3.500 dinara. U cenu je uračunata večera, jedno domaće piće, a za muziku će biti zaduženi tamburaši i trubači. U "Dva jelena" cena dočeka je 2.000 dinara, a u nju je uračunata večera, ali će se piće plaćati naknadno. Muzika će takođe biti starogradska, a uživo će nastupati tamburaši. U "Zlatanom bokalu" ulaz je 40 EUR, a u tu cenu je uračunata večera, šampanjac u ponoć i kuvana rakija. Za atmosferu će po pravilu "boemske četvrti" biti zaduženi tamburaši.


U restoranu "Kovač" koji se nalazi nedaleko od dva fakulteta (FON i FPN), ulaz je 2.000 dinara, a u cenu je uračunato hladno predjelo i šampanjac. Sviraće "Viva bend" koji izvodi hitove domaće muzike. U restoranu "Stenka" ulaz je 3.000 dinara i za taj novac dobijate sve vrste domaćeg pića i hranu u neograničenim količinama uz kompletnu uslugu, dok će muzika biti starogradska.

U etno restoranu "Suri" ulaz je 40 EUR, a u to je uračunata hrana i piće. Nastupiće bend koji svira narodnu muziku. Veselo će biti i u "Veselim domaćicama" gde će uživo svirati starogradsku i zabavnu muziku. Rezervacija mesta se plaća 700 dinara, a za tu cenu se dobijaju piće dobrodošlice i grickalice. U restoranu "Malo korzo" nije pripremljen poseban program, ali će raditi kao i obično. Sviraće se starogradska muzika, a ulaz je slobodan. Ljubitelji narodne muzike zabavu mogu potražiti u "Bard" klubu gde se doček neće posebno organizovati, ali će ipak nastuputi bend koji će izvoditi hitovi domaće zabavne i narodne muzike. Ulaz i rezervacije se neće naplaćivati. U "Magacinu" će nastupiti Dženan Lončarević, a ulaz se verovatno neće naplaćivati.

Na splavu "Akademac" ulaz će biti 1.000 dinara i u tu cenu je uključeno domaće piće. U gornjem delu splava biće živa svirka, a u donjem delu splava je diskoteka gde će se puštati narodna i zabavna muziku. Na splavu "Amsterdam" ulaz je slobodan, a za atmosferu će biti zadužen LA bend koji izvodi hitove narodne muzike.

Klupski provod

Za oni koje više vole provod po klubovima izbor će takođe biti veoma bogat. U većini klubova ulaz je slobodan ili se naplaćuje simbolično, tako da vam samo ostaje da izaberete mesto sa muzikom po vašem ukusu.

Na brodu "Povetarac" će doći do male promene, pa će umesto uobičajenih di džej večeri nastupiti bend "Bed rifs". Njihov nastup će trajati cele večeri, a izvodiće hitove strane rok muzike. Karte u pretprodaji iznose 200 dinara. U bratskim klubovima "Francuskoj sobarici" i "Batleru" će takođe biti besplatan ulaz. U "Sobarici" će za muziku biti zadužen Marko "Gangbanger" koji će puštati rok hitove. U "Batleru" će biti organizovan blok parti na kome će puštati brejk bit, a jedan od gostiju biće i Škabo iz Beogradskog sindikata.
U klubu "Muf" nastupiće veoma originalni bend Shazalakazoo, koji zvuči kao mešavina brejk bita i drama sa trubačima.

U rok klubu "Danguba" biće svirka "Queen tribute" benda koji će izvoditi muziku ovog poznatog sastava. U "Gaučosima" će nastupiti rok bend "Fankestra", a ulaz će biti slobodan. U "Modesti Blejz" ulaz će biti besplatan, a slušaće se brejk bit muzika. U klubu "Miss Money Penny" na Adi Ciganliji će biti akustična svirka, a izvodiće se lagana pop muzika. Ulaz se neće plaćati. U "Red shoes" nastupuće dva benda koji će svirati domaći i strani pop i rok. Još nije sigurno da li će se ulaz naplaćivati.

Oni koji više vole malo jači rok zvuk, mogu birati između nekoliko klubova. U "Blue moon-u" će nastupiti "Insomnia" bend, a ulaz će biti besplatan. U "Čorba" kafeu sviraće "Totem", a karta će stajati 500 dinara. U Klubu studenata tehnike puštaće se domaća i strana rok muzika, a karta iznosi 150 dinara. U "Dangubi" će svirati "Queen tribute" bend, dok će u "Šipražju" biti koncert "Popečitelja i Pisma iz Londona", koji će izvoditi nju vejv, pank i rok muziku. Ulaz je 400 dinara, dok će po završetku svirke biti besplatan.


Oni kojima je draža tehno ili haus scena moći će zabavu da potraže u klubovima "Stefan Braun", "The wash", "Tube” ili u KC "Grad". U klubu "The wash" nastupiće mančesterki dip haus di džej "Trus’ me". Cena karte u pretprodaji je 400, a na veče dešavanja 500 dinara. U "Tubu" ćete moći da još jednu novogodišnju noć provedete uz tehno zvuke Valentina Kancanija, Dejana Milićevića, Miloša Pavlovića i Kobaju. Ulaz na vratima će biti 500, dok je za članove kluba 300 dinara. U "Stefan Braunu" će se puštati disko haus muzika. Karta će se plaćati 2.000 dinara, ali će gosti na ulazu dobiti čip u vrednosti cene karte za koji će moći da uzimaju pića. U Kulturnom centru "Grad" nastupiće di džej Fud iz Velike Britanije, koji pušta mešavinu hip hopa, fankija i džeza. Domaću podršku predstavljaće "Braća burazeri”, a cena karte u pretprodaji je 450 dok će na biti ulazu 600 dinara.
Među mestima koja još ne znaju da li će organizovati program za doček pravoslavne Nove godine ili ga neće organizovati su: "H2O", "Bitef", "Lagum", "Red Room”, "Srpska kafana", "Energija", "Tribeca", "Manjež",..

Kuvana rakija - besplatna po običaju

U "Tri šešira" ulaz je 3.500 dinara, ali se dobija bogata večera sa predjelom i dezertom. Pošto se u ovom restorani loži vatra, tokom cele večeri će se kuvati čaj i rakija, koji su uključeni u cenu. Nastupuće tamburaši i trubači, a gostima će se obratiti i glumica Ljiljana Jakšić. Na brodu 20/44 nastupiće ekipa "Fanki šljive". Ulaz će biti besplatan, a u toku večeri će se rakija deliti besplatno.

"Bajka" u dve verzije

U restoranu "Bajka" gosti imaju dve varijante. Jedna je da je da se plati samo ulaz od 1.000 dinara, a u cenu nije ništa dodatno uključeno. Druga varijanta je cena od 4.000 dinara, ali je onda tu uključena večera i domaće piće. Za muziku će biti zadužena pevačica Jami.

(Napomena: tekst je u potpunosti preuzet iz lista "Blic" od 11.01.2010.)

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.