Izvor: eKapija | Sreda, 15.04.2020.| 16:56
Izdvojite članak Odštampajte vest

Fudbalski klub TSC Bačka Topola u sezoni 2021/2022 mogao bi da zaigra na novom stadionu (FOTO)

(Foto: FK TSC)
Izgradnja stadiona FK TSC u Bačkoj Topoli, koja je počela prošle godine, nastavljena je i tokom vanrednog stanja zbog pandemije, ali su radovi svakako znatno usporeni, kako bi se ispoštovale mere zaštite od virusa.

Kako za eKapiju navode iz kluba, radovi se izvode radnim danima od jutarnjih sati do ranog popodneva, sa manjim brojem radnika.

- Još smo u takozvanoj sivoj fazi izgradnje i moramo da budemo veoma strpljivi. Kada završimo tu sivu fazu, što će verovatno biti do kraja godine, počeće unutrašnji radovi, kao i radovi na postavljanju travnatog terena, koji će biti najsavremeniji. Očekujemo da ćemo do leta sledeće godine, odnosno do početka sezone 2021/2022. potpuno završiti sve radove na stadionu i pratećoj infrastrukturi i da ćemo tada upriličiti svečano otvaranje i zaigrati utakmice Super lige na najboljoj travnatoj podlozi u Srbiji - kaže Huba Telđeši, zadužen za marketing.

Kapacitet novog stadiona u Bačkoj Topoli biće 4.200 mesta, rečeno je za naš portal. Uz sam stadion, biće izgrađena i prateća infrastruktura, poput parkinga, ali i smeštajno-hotelskog kapaciteta.

- Što se tiče vrednosti radova, prvobitno je planirano da izgradnja košta nešto manje od 10 mil EUR, ali se procenjuje da će biti neophodno uložiti još oko 5 mil EUR - dodaje se.

Kako su mediji ranije pisali, stadion će imati hibridni teren, sa grejanjem i sa lampama koje mogu da regulišu rast trave. U proširenom delu biće mesto za suvenire i prodaju brze hrane.

Prošle godine počela je i izgradnja bazena pored stadiona, u okviru koga bi bio spa centar, hotelski deo, teretana, prostor za decu i tako dalje.

Na našem portalu pogledajte gde se sve rekonstruišu ili grade novi stadioni OVDE.

A.K.

Fotogalerija
Izgradnja stadiona FK TSC iz Bačke Topole

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.