Izvor: Beta | Utorak, 14.04.2020.| 12:45
Izdvojite članak Odštampajte vest

NSZ omogućila podnošenje zahteva za finansiranje svih programa zapošljavanja

Ilustracija (Foto: Singkham/shutterstock.com)
Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) saopštila je da je i u uslovima vanrednog stanja usled epidemije virusa korona omogućila podnošenje zahteva za finansiranje svih programa zapošljavanja po raspisanim javnim pozivima.

Iako se prijave podnose elektronskim putem i u uslovima otežanog poslovanja veliko je interesovanje, kako poslodavaca tako i nezaposlenih lica, navodi se u saopštenju. Poslodavci su najviše zainteresovani za programe stručne prakse, novog zapošljavanja kao i za program samozapošljavanja za nezaposlena lica.

Od uvođenja vanrednog stanja u Srbiji više od 3.200 poslodavaca je podnelo zahtev za učešće u merama aktivne politike zapošljavanja, a oko 2.000 nezaposlenih podnelo je zahteve za subvenciju za samozapošljavanje.

- Odluke se donose kontinuirano, a pored predviđenih uslova, prilikom odlučivanja posebno se vrednuje da li su poslodavci od početka vanrednog stanja otpuštali zaposlene - navela je NSZ.

Do sada je prihvaćeni zahtevi više od 1.400 poslodavaca čime je omogućeno uključivanje u programe obuka i zapošljavanje oko 2.000 nezaposlenih, od čega je oko 150 osoba sa invaliditetom.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.