NavMenu

KSAP pokreće prvu srpsko-američko akademiju za lidere - Prva predavanja održaće ministar Ivica Daćić i ambasador SAD-a Entoni Godfri

Izvor: eKapija Utorak, 14.04.2020. 09:42
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pressmaster/shutterstock.com)Ilustracija
Kongres srpsko-američkog prijateljstva (KSAP) pokrenuće u sredu, 15. aprila, prvu Srpsko-američku akademiju za lidere usmerenu ka pružanju praktičnih i teorijskih znanja o najvažnijim pitanjima koja se tiču Sjedinjenih Američkih Država, a prva predavanja održaće ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ambasador Sjedinjenih Američkih Država Entoni Godfri.

Prilagođena novonastalim okolnostima, a prateći globalnu digitalnu transformaciju, nastava će biti realizovana putem online platforme, dok će se medju predavačima naći ugledni stručnjaci iz Srbije i SAD, predstavnici državnih institucija i članovi diplomatskog kora.

Prve polaznike pozdraviće potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije i osnivač KSAP Vladimir Marinković i ministar državne uprave i lokalne samouprave i član Savetodavnog odbora KSAP Branko Ružić.

Predavanja će prvog dana otvoriti ministar spoljnih poslova i kopredsedavajući Savetodavnog odbora KSAP-a Ivica Dačić. Šef srpske diplomatije govoriće na temu srpsko-američkih odnosa nekada, sada i u budućnosti, a svi polaznici biće u prilici da više o toj temi čuju i od ambasadora SAD u Srbiji Entonija Godfrija.

Šestonedeljni program akademije obuhvatiće izučavanje i sticanje znanja iz oblasti politike, ekonomije, istorije, religije, obrazovanja i kulture Sjedinjenih Američkih Država, kao i analizu aktuelne američke politike, kako unutrašnje, tako i spoljne. Istovremeno, predavači će kroz diskusiju sa polaznicima analizirati sve aktuelne pojave i procese, sa posebnim akcentom na bilateralne odnose Srbije i SAD.


Akademija je namenjena svim zainteresovanim studentima završnih godina osnovnih akademskih i master studija, preduzetnicima, zaposlenima u multinacionalnim kompanijama, državnim institucijama, nevladinim organizacijama i civilnom sektoru, ali i svim pojedincima koji imaju želju da steknu znanja iz pomenutih oblasti.

Po završetku programa, polaznici će biti u mogućnosti da bolje razumeju i analiziraju aktuelna pitanja, pojave i procese koji se dešavaju ne samo u Americi, već i na globalnom nivou, saopštio je KSAP.

Onlajn predavanja putem Ciscko Webex platforme održavaće se svake srede i četvrtka počevši od 15. aprila, a trajaće sve do 21.maja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.