NavMenu

Srbija neće uzimati finansijsku pomoć od MMF-a

Izvor: Tanjug/Beta Nedelja, 12.04.2020. 19:31
Komentari
Podeli
(Foto: ToskanaINC/shutterstock.com)
Srbija neće uzimati finansijsku pomoć od MMF, pošto imamo velike devizne rezerve i 31 tonu zlata, izjavio je danas, 12. aprila, predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik je rekao da je sinoć na sastanku sa premijerkom Anom Brnabić, ministrom finansija Sinišom Malim i guvernerkom NBS Jorgovankom Tabaković, u okviru Kriznog štaba za ekonomiju, razmatrano "hoćemo li, pored pripremeljnih mera, da tražimo i finansijsku pomoć od MMF", ali je, kaže, procenjeno da ta pomoć nije potrebna.

Srbija će se, ističe, brzo oporaviti i vratiti na staro nakon pandemije korona virusa, pre svega zahvaljujući stabilnim i čvrstim finansijama.

- Mi ćemo brzo da se oporavljamo, imamo stabilne čvrste finansije. MMF nudi hitnu pomoć zemljama koji imaju probeme u rezervama. Mi pomoć od MMF nećemo uzimati, jer imamo velike devizne rezerve i 31 tonu zlata - poručio je Vučić gostujući na Prvoj preko video linka iz Predsedništva Srbije.


Ukidanje vanrednog stanja najkasnije u maju

Vučić je danas izjavio da će vanredno stanje uvedeno u borbi protiv koronavirusa biti ukinuto kada počne da pada broj teško obolelih na respiratorima, a raste broj zbrinutih u privremenim bolnicama, odnosno sa lakom kliničkom slikom.


- Epidemiolog Predrag Kon je rekao da je to dve nedelje od trenutka kada broj zaraženih bude na određenom nivou. Ja neću biti taj koji će donositi arbitrarne odluke, niti premijerka Ana Brnbaić ili Vlada Srbije već struka - kazao je Vučić za TV Prva.

Vučić je ponovio da se nada da će do ukidanja vanrednog stanja doći krajem aprila ili najkasnije u maju.

Naveo je da je optimista i da će Srbija stanje u vezi sa korona virusom moći da drži pod kontrolom ako građani budu disciplinovani i odgovorni.

- Najteže će biti sa otvaranjem škola. Pitanje je kada će ta odluka može da se donese, tu smo saglasni. Ali se nadamo kratkom vremenskog periodu možemo da krenemo sa značajnim otvaranjem fabrika i ugostiteljskih i turističkih objekata gde nema velikih okupljanja - rekao je Vučić.
Komentari
Vaš komentar

Tema u žiži: Korona i biznis

Vidi sve
Pogledajte i ostale tekstove iz ove Teme u žiži

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.