NavMenu

Opština Ćuprija iskoristila zabranu kretanja i asfaltirala most - U planu izgradnja novog mosta preko Velike Morave

Izvor: Tanjug Nedelja, 12.04.2020. 19:34
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: David Tadevosian/shutterstock.com)Ilustracija
Lokalne vlasti Ćuprije iskoristile su produženi policijski sat uveden u cilju sprečavanja širenja korona virusa, od petka u 17 sati do ponedeljka u pet, i asfaltirali kolovoz na mostu preko Velike Morave, na državnom putu Jagodina - Ćuprija - Paraćin.

Reč je o gvozdenom mostu, na ulazu u Ćupriji iz pravca Jagodine, starom više od 100 godina, a koji je veoma frekventan i nije trpeo dužu obustavu saobraćaja da bi se kompletno uradio, već su samo sanirane rupe na asfaltu, objašnjavaju u opštini Ćuprija.

- Iskoristili smo zabranu kretanja građana od petka do ponedeljka i u dogovoru sa Javnim preuzećem Putevi Srbija i Preduzećem za puteve Kragujevac, u čijoj je nadleznosti održavanje mosta, da most presvučemo asfaltom od bankine do bankine - rekao je danas novinarima predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić.

- Zbog velike frekvencije saobraćaj na mostu je bila neizvodljiva rekonstrukcija drugim danima i iskoristili smo ovu situaciju, produžene zabrane kretanja, da napokon saniramo ceo most, prilaze mostu sa obe strane i da ojačcamo konstrukciju na tačkama gde je popustila - dodao je Erić.

Most je nedavno dobio novu rasvetu.

Ćuprija ima u planu izgradnju novog mosta preko Velike Morave, nizvodno od ovoga, koji će znatno rasteretiti i ubrzati saobraćaj na ovoj deonici puta. Ovaj most će ostati za pešake i biti turistička atrakcije Ćuprije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.