NavMenu

Ozonizatori preduzeća SKV Garant u borbi protiv pandemije - Ozon care steriliše Skupštinu Srbije

Izvor: eKapija Subota, 11.04.2020. 13:17
Komentari
Podeli
Skupština Srbije (Foto: Boris Mrdja/shutterstock.com)Skupština Srbije
Uz podršku Fonda za inovacionu delatnost, preduzeće SKV Garant razvilo je prenosive ozonizatore za brzu i bezbednu dezinfekciju objekata od kritičnog značaja.

U subotu (11. april) su ozonizatori pod nazivom Ozon Care postavljeni u zgradi Skupštine Srbije, gde će u naredna dva dana sterilizovati prostor od 25.000 m2 i na taj način doprineti zaštiti osoblja od moguće zaraze koja bi nastala kontaktom sa kontaminiranim površinama.

Preduzeće SKV Garant koristi ozon kao jedno od najmoćnijih sredstava sterilizacije za potpunu eliminaciju mikroorganizama, bakterija i virusa, navodi se na sajtu Fonda.

S obzirom na to da se koronavirus brzo širi i zadržava na svakoj površini koju je zaražena osoba dodirnula, posebno je važno uraditi sterilizaciju prostora kada se ustanovi da su u njemu obitavale zaražene osobe.

- Ukoliko je reč o kancelariji koja je puna papira, rukohvata, nameštaja i sličnih predmeta i površina, to nije moguće dezinfikovati tečnim sredstvima i zbog toga je sterilizacija ozonom za takve primene nezamenljiva - navodi Fond.

U saradnji sa Institutom za opštu i fizičku hemiju u Beogradu, preduzeće će zahvaljujući Fondovim odobrenim sredstvima izraditi više od 20 ozonizatora, a u narednom periodu će obavljati ozonizaciju prostora javnih ustanova i ustanova od značaja za državu.

Kapacitet ozonizacije u ovom trenutku je od 3.000 do 5.000 m2 dnevno, zavisno od rasporeda prostorija.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.