NavMenu

Pokrenuta e-usluga za dobijanje dozvola za kretanje građana koji brinu o korisnicima socijalne zaštite

Izvor: eKapija Petak, 10.04.2020. 14:12
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: everything possible/shutterstock.com)Ilustracija
Kancelarija za informacione tehnologije i eUpravu Vlade Republike Srbije saopštila je da je pokrenula uslugu na portalu eUprava, gde građani mogu da podnesu zahtev za dobijanje dozvole za kretanje u toku zabrane kretanja ukoliko brinu o korisnicima socijalne zaštite.

Usluga je pokrenuta sa ciljem omogućavanja građanima da elektronskim putem podnesu zahtev za izdavanje dozvole za kretanje u vreme zabrane kretanja, po proceduri koju je izdalo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Usluga je dostupna na ovom linku i zahtev će se proslediti opštini gde se nalazi prebivalište podnosioca, a opština dalje zahtev po definisanoj proceduri proverava i šalje na obradu Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Rešenje koje donosi opština dostavlja se na adresu elektronske pošte koju je podnosilac zahteva naveo prilikom popunjavanja zahteva.

Direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović izjavio je da je, po nalogu predsednice Vlade Ane Brnabić, ta kancelarija uspostavila potpuno elektronsku uslugu za sve građane koji pružaju usluge socijalne zaštite, zahvaljujući kojoj će, po ubrzanom postupku, moći da dobiju elektronske dozvole za kretanje tokom trajanja policijskog časa.


Ukoliko građani ne dobiju odgovor od opštine u roku od dva dana, mogu se obratiti Kancelariji za IT i eUpravu putem kontakt centra za prigovore građana, na broj telefona: 011/7350556, rekao je Jovanović.

On je dodao da će se elektronske dozvole za kretanje tokom policijskog časa izdavati bez vremenskog ograničenja, s tim što lokalne samouprave zadržavaju pravo da ih povuku ukoliko ustanove da je došlo do zloupotrebe ili je prestala potreba za pružanjem usluge socijalne zaštite, navodi se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.