NavMenu

Uglavnom bez zastoja u realizaciji kapitalnih investicija u Crnoj Gori - Stadion na Cetinju kasni

Izvor: eKapija Sreda, 08.04.2020. 17:35
Komentari
Podeli
Izgradnja škole u Bijelom Polju (Foto: Vlada Crne Gore)Izgradnja škole u Bijelom Polju
Realizacija važnih kapitalnih investicija Vlade Crne Gore teče u kontinuitetu, uprkos poteškoćama izazvanih pandemijom koronavirusa, saopšteno je iz vladine službe za odnose sa javnošću.

Kako se navodi, Uprava javnih radova u ovom momentu ima oko 20 aktivnih gradilišta. U cilju sprečavanja širenja koronavirusa, radnici na gradilištima pridržavaju se svih preporuka i mera koje su proteklih dana doneli nadležni, među kojima su održavanje fizičke distance i upotreba zaštitnih sredstava (maske, rukavice).

- U okviru valorizacije Đalovića pećine u Bijelom Polju, jednog od najvećih i najznačajnijih projekata Vlade, vrednog oko 18 mil EUR, posao je trenutno organizovan na više pozicija. U toku je izgradnja puta u dužini od 5,7 kilometara od naselja Bistrica do manastira Podvrh, sa izgradnjom trafostanice i postavljanjem elektroenergetske infrastrukture, kao i sanacijom kosina i klizišta na nekoliko lokacija. Očekuje se da kompletna deonica bude spremna za asfaltiranje narednih meseci, posle čega će uslediti nastavak montaže žičare sa gondolom, početak uređenja pećine, izgradnje pomoćnih objekata i drugih segmenata projekta - navode iz Vlade.

Napreduje i izgradnja objekta bjelopoljske Osnovne škole Dušan Korać, vredna 5,4 mil EUR, na kojoj je počela montaža nosača krovne konstrukcije.

- Ulažemo maksimalne napore da zadržimo ugovorenu dinamiku, kako bi deca i nastavnici na početku školske 2021/22. godine ušli u nove učionice.

U Nikšiću je u toku izgradnja Doma za stare, koju finansiraju Vlada i partneri iz Regionalnog stambenog programa. Živo je i na fudbalskom stadionu Sutjeske, koji bi početkom naredne godine trebalo da dobije novu, modernu tribinu, vrednosti 4,6 mil EUR.

- Izgradnja Doma starih u Podgorici u završnoj je fazi. U toku su finalni poslovi u unutrašnjosti objekta, a u okviru uređenja terena počeli su radovi na fontani. Maslinari su u prilici da svakodnevno posmatraju "podizanje" nacionalne Kuće maslina u Baru. Investicija iznosi milion evra, a sve je pripremljeno za izlivanje prve betonske ploče - kažu iz Vlade.
Izgradnja stadiona na Cetinju (Foto: Vlada Crne Gore)Izgradnja stadiona na Cetinju
Na gradilištu kompleksa smeštajnih objekata za potrebe Sektora specijalne policije, za koji je Vlada opredelila 7 mil EUR, aktivno je na više građevinskih segmenata.

U novom vrtiću u Rožajama u toku su zanatski radovi u unutrašnjosti objekta, a radno je i na projektima izgradnje pasarele i transfer stanice sa reciklažnim centrom u Mojkovcu, vodovodne mreže u bjelopoljskom naselju Zaton, Prnjavorske i Gusinjske ulice, rekonstrukcije saobraćajnice u Resniku.

- Ipak, sasvim je izvesno da će se nepovoljna situacija uzrokovana koronavirusom odraziti na pojedine projekte, a takav primer trenutno imamo na stadionu na Cetinju. Proteklih meseci na ovom projektu ostvaren je značajan napredak u izgradnji tribina, ali bi na dalju dinamiku moglo da utiče prolongiranje postavljanja krovne konstrukcije, jer su radnici preduzeća iz Severne Makedonije koje je angažovano za taj posao, zbog pandemije bili prinuđeni da se vrate kući. Takođe, otežana nabavka i uvoz već naručenog materijala i opreme izražena je u projektu rekonstrukcije bazena u Kotoru - kažu iz Vladine službe za odnose sa javnošu. - Ipak, iako su otežavajuće okolnosti u periodu pandemije koronavirusa očekivane, Uprava javnih radova će, u saradnji sa izvođačima radova i stručnim nadzorom, uraditi sve kako bismo očuvali aktivnosti na gradilištima. U tom nastojanju, posebna pažnja biće posvećena poštovanju svih mera i naredbi u cilju zdravstvene zaštite građevinskih radnika.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.