NavMenu

Američki jelen preskače krizu - Uvoznik traktora John Deere za Srbiju na korak do gradnje distributivnog centra u Sremskoj Mitrovici

Izvor: eKapija Sreda, 08.04.2020. 14:55
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksandra Kekić)
Izgleda da aktuelna korona-kriza ne može omete popularnog američkog jelena, poljoprivrednu mehanizaciju John Deere da stigne u Srbiju.

Naime, kako je eKapija već pisala, novosadska firma KITE, koja je zvanični uvoznik kompanije John Deere za Srbiju, kupila je prošle godine građevinsko zemljište u industrijskoj zoni Sever u Sremskoj Mitrovici, sa planom da izgradi distributivni centar za poljoprivrednu mehanizaciju i repromaterijal.

Projekat za gradnju je upravo završen i Gradska uprava za urbanizam Sremske Mitrovice oglasila je njegovu javnu prezentaciju.

Urbanističkog projekat čiji je investitor firma KITE, podrazumeva gradnju distributivnog centra i skladišta poljoprivredne mehanizacije u Sremskoj Mitrovici, na površini od 21.000 m2, u tri faze.

U prvoj fazi gradiće se poslovni objekat, perionica i portirnica, u drugoj magacin, a u trećoj objekat za potrebe proširenja distributivnog centra.

Čitav kompleks činiće prodajni salon da svim pratećim prostorijama poput trpezarije i toaleta, zatim, srednji deo namenjen za servise poljoprivredne mehanizacije i treći deo predviđen za magacinski prostor.


U objektu su planirane instalacije jake i slabe struje za potrebe osvetljenja i napajanja uređaja, kao i instalacije vodovoda i kanalizacije i gasne instalacije za potrebe grejanja.

Kako je navedeno u dokumentaciji, ovaj Urbanistički projekat, koji je izradilo javno preduzeće Urbanizam iz Sremske Mitrovice, nalaziće se na javnoj prezentaciji do 15. aprila, nakon čega sledi potvrda njegove usklađenosti sa zakonom i planskim dokumentima.

Potvrđen urbanistički projekat predstavlja osnov za izdavanje lokacijskih uslova, što je prvi korak na putu do građevinske dozvole.

B. P.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.