Izvor: eKapija | Sreda, 08.04.2020.| 14:08
Izdvojite članak Odštampajte vest

Od danas elektronski do dozvole za kretanje u vreme policijskog časa

Ilustracija (Foto: everything possible/shutterstock.com)
Dozvole za kretanje u vreme policijskog časa od danas popodne moći će da se dobiju elektronskim putem. Reč je o dozvolama za kretanje privrednika, poljoprivrednika i građana koji brinu o drugima, izjavila je predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić

Brnabić je u izjavi za novinare, nakon potpisivanja ugovora o donaciji Kine za izgradnju dve laboratorije za testiranje na koronavirus, naglasila da će taj proces sada biti mnogo efikasniji, izrazivši uverenje da ćemo već od danas popodne imati sistem u kome će se pomenute kategorije građana elektronski prijavljivati za dozvolu, koja će, takođe, elektronski biti odobrena.

Prema njenim rečima, taj sistem je Vlada Srbije uradila u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Brnabić je izrazila zahvalnost zaštitniku građana i njegovom timu, koji su ukazali na to da su dozvole potrebne i građanima koji brinu o nekom, ali i na svim ostalim sugestijama koje se tiču problema sa kojima se suočavaju građani tokom vanrednog stanja.

Predsednica Vlade je ukazala na to da se u vreme vanrednog stanja javljaju mnogi problemi, ali da se sve institucije trude da izađu u susret građanima.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.