Izvor: eKapija | Utorak, 07.04.2020.| 14:59
Izdvojite članak Odštampajte vest

Produžen rok za prijavu na izazov za upravljanje biootpadom

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Branislav Cerven/shutterstock.com)
Zbog novonastale situacije izazvane epidemijom koronavirusa u Srbiji, rok za prijavu na "Izazov za upravljanje biootpadom" koji je pokrenuo Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine, i uz finansijsku podršku Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA), produžen je do 15. maja 2020. godine, do 17 časova, objavilo je Ministarstvo zaštite životne sredine.

Sve zainteresovane strane dodatne informacije mogu dobiti na virtuelnim info danima koji će se održati 15. i 29. aprila.

Javni poziv za učešće u "Izazovu za upravljanje biootpadom" otvoren je 10. marta 2020. i prvobitni rok za prijavu inovativnih rešenja za upravljanje biorazgradivim otpadom, posebno otpadom od hrane i kuhinjskim otpadom, kao i zelenim otpadom iz parkova i bašta, bio je 22. april 2020.

Inovativne ideje za efikasnije upravljanje otpadom od hrane i zelenim komunalnim otpadom mogu da prijave lokalne samouprave, javna preduzeća, naučno-istraživačke institucije i organizacije civilnog društva. Timovi čija rešenja budu odabrana sarađivaće sa stručnim mentorima, a najboljih pet će dobiti sufinansiranje kako bi primenili svoje ideje u praksi. Takođe će učestvovati u studijskim posetama Švedskoj, gde će iz prve ruke učiti iz najboljih evropskih primera. Ova rešenja doprineće smanjenju emisije gasova sa efektom staklene bašte (GHG), povećanju upotrebe obnovljivih izvora energije i promociji principa cirkularne ekonomije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.