NavMenu

Pomozimo opstanak više od 3.000 životinja u akvarijumu i tropikarijumu u Beogradu

Izvor: eKapija Utorak, 07.04.2020. 11:55
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/visavietnam)Ilustracija
Zavod za zaštitu prirode Srbije i Javni akvarijum i tropikarijum Beograd pozivaju sve građane koji su u prilici da pomognu ishranu i time opstanak više od 3.000 jedinki 220 divljih i gajenih vrsta riba, gmizavaca, korala, biljaka i drugog živog sveta smeštenog u 208 akvarijuma i terarijuma i barskom ekosistemu na otvorenom.

Imajući u vidu Odluku Vlade Republike Srbije o proglašenju vanrednog stanja i poštujući mere zaštite zdravlja stanovništva i sprečavanja širenja koronavirusa, do proglašenja završetka vanrednog stanja Javni akvarijum i tropikarijum je prekinuo rad sa posetiocima, usled čega je došlo do prekida priliva novčanih sredstava od prodatih ulaznica za kupovinu hrane neophodne za život svih životinja koje se trenutno nalaze u ovom jedinstvenom mini zoo vrtu u prestonici Srbije.

Trenutno, Javni akvarijum i tropikarijum ima novčanih sredstava i zalihe hrane za 7 dana, nakon čega će opstanak zavisiti samo od donacija gradskih institucija, privrednih subjekata i uglednih građana, navodi se na sajtu Zavoda za zaštitu prirode Srbije.

Mole sve građane koji su u prilici da pomognu da se jave Javnom akvarijumu i tropikarijumu, kako bi pomoć realizovali u skladu sa poštovanjem svih zdravstveno-bezbednosnih mera u borbi protiv širenja koronavirusa.

Pomoć je neophodna kako bi prvi akvarijum na teritoriji Grada Beograda, namenjen ljubiteljima prirode i edukaciji dece predškolskog i školskog uzrasta, ali i studentima bioloških i veterinarskih fakulteta i svim ostalim zainteresovanim stranama, nastavio svoju misiju. Cilj svih saradnika Akvarijuma i tropikarijuma je da svoje znanje i iskustvo prenesu posetiocima različitog uzrasta, kako u vezi sa čuvanjem kućnih ljubimaca, njihovim održavanjem, ishranom i lečenjem, tako i da ih upoznaju sa prelepim šarenilom biljnog i životinjskog sveta planete Zemlje.


Sve informacije o misiji i dosadašnjim rezultatima rada Javnog akvarijuma i tropikarijuma dostupne su na internet stranici.

U vreme teško za svakog pojedinca i društvo u celini, zahvaljuju se svima koji mogu da pomognu da se spasu bića kojima jedino ljudi velikog srca i plemenite duše to i mogu omogućiti!

Nadaju se da će se pomoći Udruženju građana Aquaria life iz Beograda, koje brine o ovim životinjama, da sačuvaju životinje i opstanak Javnog akvarijuma i tropikarijuma.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.