NavMenu

Bil Gejts finansira proizvodnju vakcine protiv koronavirusa

Izvor: startbih.ba Ponedeljak, 06.04.2020. 10:24
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/Screenshot)
Osnivač Microsofta i multimilijarder najavio je da će njegova fondacija pomoći u bržem mobilizovanju vlade SAD u borbi protiv pandemije koronavirusa.

- Budući da naša fondacija ima duboku stručnost u području infektivnih bolesti, mi smo mislili o epidemiji i finansirali neke stvari kako bismo bili pripremljeni, kao na primer kada je reč o vakcini - rekao je Gejts i dodao:

- Naš rani ulazak i finansiranje mogli bi ubrzati stvari.

Gejts je odabrao sedam najizglednijih kandidata za proizvodnju vakcine i pripremio osnove.

- Iako će naš izbor završiti s najviše dve, finansiraćemo i sve preostale firme, samo da ne bismo gubili vreme govoreći: "OK, koja vakcina radi?"

- I onda ćemo izgraditi fabriku - rekao je.

Gejts naglašava da su istovremeno testiranje i izgradnja proizvodnih jedinica od presudnog značaja za brzi razvoj vakcine, a nada se da će za to biti potrebno oko 18 meseci.

U nedavno objavljenom tekstu za Wašington Post, Gejts je rekao da je nekima od najboljih kandidata potrebna jedinstvena oprema.


- Potrošićemo nekoliko milijardi dolara. Međutim, isplati se izgubiti nekoliko milijardi dolara zbog situacije u kojoj se nalazimo - kazao je Gejts.

Gates i njegova supruga Melinda već su se obvezali da će se boriti protiv pandemije koronavirusa na sve moguće načine.

Gates je pozvao vladu da sprovodi strože mere zatvaranja u svakoj državi i procenio je da će SAD-u biti potrebno još 10 nedelja zatvaranja širom zemlje za delotvorno rešavanje krize.
Komentari
Vaš komentar

Tema u žiži: Korona i biznis

Vidi sve
Pogledajte i ostale tekstove iz ove Teme u žiži

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.