Izvor: Hit radio | Ponedeljak, 06.04.2020.| 09:12
Izdvojite članak Odštampajte vest

Požarevac nabavlja 3D štampače za pravljenje vizira

Ilustracija (Foto: YouTube/Screenshot)
Nova tehnologija u uslovima vanrednog stanja pokazala se u pojedinim slučajevima izuzetno svrsishodno. Jedan od primera su i viziri napravljeni pomoću 3D štampača.

Uzevši u obzir da je ovaj deo medicinske opreme izuzetno važan u borbi protiv virusa, ali i deficitaran, vlasnici ovog specifičnog štampača širom Srbije dosetili su se kako mogu da pomognu.

Po rečima gradonačelnika Požarevca Baneta Spasovića, jedna od prvih kompanija koja je izradom medicinskih vizira počela da na ovaj način daje svoj doprinos je i požarevački D-Logic.

- Oni su te vizire već donirali bolnici, Domu zdravlja i to nastavljaju da rade svakodnevno u količini od 15 do 20 komada. To će nam biti potrebno i nadalje i ono na čemu sada radimo je da obezbedimo određen broj 3D štampača gradskoj bolnici, kako bi i oni sami mogli da proizvode ovaj deo zaštitne opreme – rekao je Spasović.

Tako bi se, dodao je on, tamo moglo proizvoditi oko 30 vizira. Donatori su već pronađeni i čeka se samo momenat kada se pojave na tržištu kako bi se dopremili i počeli sa izradom vizira.

Gradonačelnik se zahvalio kompaniji D-Logic i doprinosu koji daje zaštiti požarevačkih medicinskih radnika ali i svim ostalim privrednicima koji su se svojim sredstvima priključili borbi protiv virusa Korona.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.