NavMenu

VLAHOVIĆ: Oporavak privrede neće biti tako brz, nije vreme da se razmišlja o fiskalnom suficitu, već da se troši

Izvor: Tanjug/B92 Nedelja, 05.04.2020. 09:10
Komentari
Podeli
Aleksandrar Vlahović (Foto: YouTube/screenshot)Aleksandrar Vlahović
Aleksandar Vlahović, predsednik Saveza ekonomista Srbije, rekao je da neki ekonomisti smatraju da će kriza imati nagli uzlet gde ćemo se brzo oporaviti, odnosno oblik slova "V", ali, kako je rekao, on smatra da oporavak neće biti tako brz, te da ćemo tek u četvrtom kvartalu moći da očekujemo ubrzanje proizvodnje.

Navodi primer Kine gde se sporo obnavljaju lanci proizvodnje.

- Uvek je bilo da su velike sile lakše preživljavale krize, bojim se da će i ovoga puta troškove platiti siromašnije zemlje - rekao je Vlahović.

Prema njegovim rečima, nije vreme da se razmišlja o fiskalnom suficitu, sad je vreme da se troši.

- Mere naše vlade ne razlikuju se mnogo od onoga što radi sav razvijeni svet. Prva celina je očuvanje likvidnosti kroz meru odlaganja plaćanja i finansiranje minimalca, druga je povećanje ponude formiranjem garantnog fonda što neće biti teret za budžet, odnosno podstiču se banke da likvidnost usmere ka privrede - kaže Vlahović.
Komentari
Vaš komentar

Tema u žiži: Korona i biznis

Vidi sve
Pogledajte i ostale tekstove iz ove Teme u žiži

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.