NavMenu

Koronavirus uticao i na potrošnju piva - Trebjesa iz Nikšića nesmetano realizuje proizvodnju, neće biti otpuštanja radnika

Izvor: Mina Četvrtak, 02.04.2020. 17:25
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ID1974/shutterstock.com)Ilustracija
Epidemija koronavirusa zaustavila je privremeno većinu ekonomskih tokova, što se, sa zatvaranjem ugostiteljskih objekata, odrazilo i na pad potrošnje piva, saopštili su iz nikšićke Pivare Trebjesa i dodali da ne planiraju smanjenje broja zaposlenih.

- Očekujemo smanjenje potrošnje piva, jer se u pivu najbolje uživa na druženjima i sa prijateljima. Ipak, nadamo se da će svi ljubitelji piva i dalje uživati u svom omiljenom piću kod kuće, sa porodicama, zadržavajući pri tom socijalnu distancu i poštujući sve zdravstvene preporuke - rekli su predstavnici Trebjese agenciji Mina-business.

Oni su kazali da se proizvodnja piva nesmetano realizuje, uz posebne mere povećane sanitarne kontrole i stroge ulazne protokole za zaposlene i treće osobe.

Iz Trebjese su poručili da prilagođavaju planove aktuelnoj situaciji, uz poruku da je sada vreme kada se moraju poštovati sve preporuke nadležnih zdravstvenih organa, jer je zdravlje apsolutni prioritet.

- Sigurni smo da ćemo imati razlog više da se okupimo i nazdravimo svi zajedno uz pivo, kada sve ovo prođe - rekli su predstavnici Trebjese.

Oni su saopštili da su zaposleni najvredniji resurs kompanije i da žele da ih sačuvaju, ne samo kroz mere zaštite zdravlja, već i u smislu sigurnosti radnih pozicija u nestabilnom vremenu.

- Ne planiramo smanjenje broja zaposlenih, već nastojimo da kroz ovu krizu naši zaposleni i njihove porodice prođu što sigurnije i bezbolnije - poručili su iz Trebjese.

Oni su dodali da je poslovanje Trebjese u potpunosti prilagođeno aktuelnoj situaciji, izazvanoj pojavom epidemije koronavirusa. U kompaniji se poštuju mere koje je donela Vlada, dok lokalni krizni tim u kontinuitetu prati situaciju u zemlji i proaktivno deluje u skladu sa tim.

- Na prvom mestu i sada su nam bezbednost i zdravlje zaposlenih. Obezbedili smo tehničke preduslove da svi zaposleni čiji opis posla to dozvoljava, rade od kuće, dok oni iz sektora prodaje, proizvodnih i logističkih operacija rade po prilagođenom radnom rasporedu - objasnili su iz Trebjese.

Oni su dodali da su terensku prodaju ograničili, uz minimalnu izloženost direktnim kontaktima i poštovanje mera socijalne distance.

- Kako bismo smanjili rizik za sve zaposlene koji spadaju u osetljive kategorije, poput kolega starijih od 60 godina i onih sa postojećim zdravstvenim problemima, reorganizovali smo radne procese, tako da oni u narednom periodu ostanu u svojim domovima i ne dolaze u pivaru, uz zadržavanje radno pravnog statusa - saopštili su iz Trebjese.

Oni su naveli da je u fabrici i poslovnim prostorijama, sanitarni oprez na maksimumu, uz stalnu dezinfekciju prostora, ograničenje ulaska trećih osoba u meri mogućeg i primenu svih preventivnih mera u procesu proizvodnje.

Predstavnici Trebjese smatraju da država u kontinuitetu treba da osnažuje domaća proizvodna preduzeća, koja se, posebno u ovim vremenima, pokazuju kao pravi nosilac razvoja lokalne ekonomije.

- Pozivamo i sve potrošače da se, sada više nego ikada, okrenu kupovini domaćih proizvoda, kako bismo zajednički pomogli našu ekonomiju da prebrodi ovu tešku situaciju - rekli su iz Trebjese.

Oni su kazali da pozdravljaju dosadašnje mere podrške privredi, koje su posebno važne za mala i srednja preduzeća i proizvodne kompanije, podložnije negativnim uticajima ovakvih ekonomskih šokova.

- Pivara Trebjesa je u stalnom kontaktu i sa poslovnim asocijacijama poput Privredne komore i Unije poslodavaca, gde kao privredni subjekt nastojimo dati puni doprinos njihovoj slici o trenutnom stanju u privredi - naveli su iz kompanije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Finansije

Priboj traži investitora za proizvodni pogon vredan 6 mil EUR - Na prodaju parcele u Slobodnoj zoni površine 7.082 m2

Opština Priboj raspisala je javni oglas za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta površine 7.082 m2, u svojini Industrijskih parkova doo Priboj. U pitanju su sve katastarske parcele čija početna cena iznosi približno 15,6 miliona dinara, a nalaze se u okviru Slobodne zone Priboj. Investitor se obavezuje da na kupljenom zemljištu u narednoj godini izgradi proizvodni pogon površine najmanje 5.000 metara kvadratnih, zaposli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.