Izvor: Tanjug | Sreda, 01.04.2020.| 15:35
Izdvojite članak Odštampajte vest

Trampov način da podstakne industriju automobila - Smanjenje granice za emisiju izduvnih gasova sniziće i cene kola

Ilustracija (Foto: AppleDK/shutterstock.com)
Donald Tramp rekao je da će porodice moći da kupuju sigurnije, povoljnije i ekološki prihvatljivije automobile uz pomoć novog pravila "Bezbednih vozila".

Predsednik SAD poručio je građanima na Tviteru da se "oslobode starih i nesigurnih vozila" i "prave bolje i sigurnije američke automobile i stvaraju američke poslove".

Administracija predsednika SAD olakšala je ekološko pravilo o korporativnoj emisiji izduvnih gasova, doneto u vreme kada je Barak Obama bio predsednik države.

​To pravilo predviđalo je da se ukupna emisija izduvnih gasova na nivou proizvođača smanjuje za 5% godišnje do 2025, a ​prema novom pravilu, smanjenje emisije na nivou jedne kompanije sada će biti 1,5% do 2026. godine.

- Moja administracija pomaže američkim radnicima u auto-industriji zamenjujući neuspelo Obamino pravilo o emisijama gasova. Nemoguće je udovoljiti Zelenom standardu. Mnogo nepotrebnih i skupih kazni za kupce automobila - naveo je Tramp.

- Moj predlog smanjio bi prosečnu cenu automobila za potrošače za više od 3.500 USD, a istovremeno učinio automobile značajno bezbednijima. Motori bi radili mirnije, a tu je i pozitivan uticaj na životnu sredinu - napisao je predsednik SAD.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.