Izvor: Dnevnik | Sreda, 01.04.2020.| 12:03
Izdvojite članak Odštampajte vest

U Bečeju u toku potpuna rekonstrukcija najužeg gradskog jezgra

Bečej (Foto: YouTube/screenshot)
Rekonstrukcija najfrekventnije bečejske Zelene ulice uslovila je novu promenu režima saobraćaja u centru grada. Građevinske mašine i radnici juče su započeli radove četvrte etape uređenja "žile kucavice" Bečeja.

Planirano je da se ova faza završi do kraja aprila, a radiće se deo od Novosadske do ulice Danila Kiša. Kratka i vrlo zahtevna deonica preusmerava vozila na alternativne pravce kretanja u samom centru. Po završetku ove, uslediće poslednja, peta etapa od Gradske pijace do raskrsnice sa Republikanskom ulicom.

- Prvobitno je bilo planirano da se najkraći deo, od Novosadske do ulice Danila Кiša, radi kao poslednja peta atapa rekonstrukcije frekventne Zelene ulice, ali nas je aktuelna vanredna situacija usmerila na promenu prvobitnog plana. Imajući u vidu da je to saobraćajno najfrekventniji deo, a sada je znatno smanjen saobraćaj, odlučili smo da iskoristimo za ove radove pogodno vreme i zatvorimo dve raskrsnice, posle toga kao petu etapu rekonstrukcije radimo deo od pijace do Republikanske ulice - rekao je predsednik opštine Bečej Dragan Tošić.

Posle Zelene ulice, predstoje rekonstrukcije ulica Danila Kiša i Zoltana Čuke, čime će se okončati planirani infrastrukturni deo radova za ovu godinu u centru grada. Time će se najuže gradsko jezgro totalno rekonstruisati.

Iz Dnevika podsećaju da je prvo urađen novi kolovoz duž cele Zmaj Jovine ulice, čime se rešilo pitanje sa istočne strane, zatim je totalno rekonstruisan centralni gradski trg, popularna Pogača, pa je detaljnu rekonstrukciju doživela Dositejeva ulica, a onda u trg Čilag, koji je bio crna tačka u saobraćajnoj komunikaciji, a sada je uređena kružna raskrsnica u obliku osmice.

Severna strana centralnog dela grada uređena je rekonstrukcijom dela ulice Miloša Crnjanskog, a Zelenom ulicom će se urediti centar grada i s južne strane. Radovima u ulici Zoltana Čuke zaokružiće se infrastrukturno uređenje centra grada i sa zapadne strane.

U najvećoj potiskoj opštini su zadovoljni što je Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine imala razumevanja za njihove projekte, pa je, između ostalih, za aktuelnu rekonstrukciju Zelene ulice izdvojila 93 miliona dinara, a preostalih 25,5 miliona obezbeđeno je iz opštinske kase.

Pored kolovoza i trotoara od behatona, rekonstrukcijom Zelene ulice u dužini oko 1.000 metara uređuju se novi parkinzi i kolski ulazi, a obavlja se i sanaciono orezivanje vekovnih stabala platana, zbog čijih predivnih krošnji je ulica i dobila svoje lepo ime.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.