Izvor: Dnevnik | Utorak, 31.03.2020.| 09:35
Izdvojite članak Odštampajte vest

Ostani kod kuće, upoznaj Novi Sad - Virtuelna poseta kulturnim ustanovama

(Foto: Google Maps/screenshot)
Usled vanrednog stanja i primoranosti Novosađana da ostanu u svojim kućama, Turistička organizacija Novog Sada (TONS) pripremila je niz aktivnosti pomoću kojih promoviše Novi Sad, kao i celu Srbiju.

Otvorena su virtuelna vrata mnogih novosadskih kulturnih ustanova, pa svi zainteresovani mogu saznati nešto više o svom gradu na društvenim mrežama i sajtu TONS-a.

Kampanjom "Ostani kod kuće - upoznaj Novi Sad" sugrađani će biti u prilici da čuju zanimljive priče o znamenitim ženama ovog grada, o kućama u podgrađu, o palatama u Novom Sadu, a trenutno mogu obići i brojne ustanove kulture u Novom Sadu.

Na sajtu novisad.travel objavljen je kalendar događaja u narednom periodu. To je još jedan od sjajnih načina kako da ispunite svoje vreme tokom izolacije.

Neki od pomenutih virtuelnih događaja koji su dostupni do kraja aprila su: video-vođenje kroz izložbu "Inspirisani Italijom", tura kroz Muzej Vojvodine, tura Petrovaradinskom tvrđavom, obilasci Muzeja grada Novog Sada, kao i brojna korisna onlajn predavanja.

Među ponuđenim dešavanjima su i dokumentarni filmovi, pozorišne predstave, kolekcije slika, kao i akcije poput "Pisci kod vas", koju organizuje Gradska biblioteka.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.