NavMenu

eVrtić aktivan i u svih 17 predškolskih ustanova u Beogradu, kao i u Bečeju i Užicu

Izvor: RTV Ponedeljak, 30.03.2020. 14:49
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Beloborod/shutterstock.com)Ilustracija
Usluga elektronske prijave dece za upis u predškolske ustanove - vrtiće od danas je aktivna u svih 17 predškolskih ustanova u Beogradu, kao i u Bečeju i Užicu. Zahvaljujući portalu eUprave, usluge lokalnih samouprava mogu nesmetano da se pružaju i u vreme pandemije koronavirusa, a roditelji mogu prijaviti dete u terminu trajanja konkursa željene predškolske ustanove, saopšteno je iz vladine Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Usluga eVrtić je od ove godine dostupna prvi put u svim opštinama i gradovima u Srbiji, a namenjena je roditeljima koji su državljani Srbije, a pojedine predškolske ustanove pružaju tu uslugu i u slučaju da je jedan od roditelja strani državljanin.

Za decu samohranih roditelja, decu žrtava nasilja u porodici, decu sa smetnjama u psihofizičkom razvoju ili decu iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite, predškolska ustanova je u mogućnosti da prihvati prijavu elektronskim putem, ali je potrebno je da roditelji podnesu relevantnu dokumentaciju.

U ovom trenutku usluga eVrtić je do 15. maja dostupna u sledećim gradovima i opštinama: Aleksinac, Niš-Medijana, Kragujevac, Bela Crkva, Raška, Blace, Boljevac, Bor, Bosilegrad, Bačka Palanka, Vladimirci, Vladičin Han, Vlasotince, Gadžin Han, Despotovac, Paraćin, Doljevac, Zaječar, Knić, Medveđa, Merošina, Sokobanja, Surdulica, Plandište, Priboj, Ražanj, Trgovište, Ćićevac, Svilajnac, Smederevska Palanka, Kruševac, Lebane i Čajetina.

Do danas je elektronski podneto ukupno više od 48.000 prijava, ali se očekuje da taj broj ove godine bude značajno veći, dodaje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

21.04.2024.  |  Vesti

Sporazum sa MMF-om biće produžen na još najmanje dve godine

21.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.