Izvor: Beta | Subota, 28.03.2020.| 19:19
Izdvojite članak Odštampajte vest

Pomeren rok za podnošenje godišnjih finansijskih izveštaja za korisnike budžetskih sredstava

(Foto: Bloomua/shutterstock.com)
Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o pomeranju rokova za podnošenje godišnjih finansijskih izveštaja korisnika budžetskih sredstava i korisnika sredstava organizacija za obavezno socijalno osiguranje za vreme vanrednog stanja usled pandemije korona virusa, saopštilo je Ministarstvo finansija. Tom uredbom se pomeraju rokovi za podnošenje godišnjih finansijskih izveštaja direktnih korisnika sredstava budžeta Srbije, odnosno budžeta pokrajina i jedinica lokalne samouprave.

Takođe, pomeraju se i rokovi za podnošenje računa budžeta Srbije, budžeta autonomnih pokrajina, budžeta jedinica lokalne samouprave i organizacija za obavezno socijalno osiguranje, kao i konsolidovanog izveštaja Srbije i konsolidovanih izveštaja gradova, za 2019. godinu.

- Određeni rokovi se pomeraju na rok od 15 radnih dana od dana prestanka vanrednog stanja, dok se drugi pomeraju za broj kalendarskih dana trajanja vanrednog stanja, uz dodatnih radnih 15 dana, od dana prestanka vanrednog stanja - navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Zbog nemogućnosti da se neki poslovi obavljaju bez prisustva u radnim prostorijama, veći broj direktnih korisnika sredstava budžeta Srbije obratio se Ministarstvu finansija radi pronalaženja načina da se rokovi za pripremu, sastavljanje i podnošenje godišnjih finansijskih izveštaja i završnih računa budžeta za 2019. godinu produže, kako bi se stvorili uslovi da se ti poslovi obave nakon okončanja vanrednog stanja, dodaje Ministarstvo finansija.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.