NavMenu

Srbija, Poreski obveznici će morati da fiskalnim kasama dodaju uređaj za bežični prenos podataka - 160 EUR, dodatni oblik ternutne kontrole

Izvor: Novosti Četvrtak, 17.02.2005. 12:00
Komentari
Podeli

Prema Zakonu o fiskalnim kasama, svi poreski obveznici uskoro će morati da kupe i na kase priključe uređaj za bežični prenos podataka - terminal. Uređaj će koštati oko 160 EUR, uz neke povoljnosti.

 

Uređaj će omogućiti poreskim organima uvid u dnevne izveštaje iz svih fiskalnih kasa u Srbiji, i to bežičnim putem, preko GPRS mreže. Poreski obveznici, u zavisnosti od izbora, ovu uslugu će plaćati "Mobtelu" ili "Telekomu". Svi vlasnici kasa će ovu uslugu plaćati "postpejd", a iznosi će biti simbolični, tvrde u Ministarstvu finansija. Uređaj, sličan kartici iz mobilnog telefona, instalira se u kasu, a poreski inspektori će iz fotelje moći da kontrolišu promet.

Terminal neće morati da kupe, a samim tim ni da plaćaju usluge mobilnim operaterima, jedino prodavci na pijačnim tezgama i trgovci čiji posao podrazumeva čestu promenu mesta na kojem se promet dobara obavlja.

 

U toku je postupak davanja sertifikata proizvođačima novog uređaja koji će moći da se ugradi u svaku postojeću kasu. Zbog mogućnosti zloupotrebe, uređaj će stalno biti priključen na kasu i ne sme se isključivati pre gašenja kase.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.