NavMenu

NALED: Privrednici do sada upozorili na više od 50 problema sa kojma se suočavaju zbog epidemije

Izvor: Beta Petak, 27.03.2020. 16:35
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Elnur/shutterstock.com)Ilustracija
Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) objavila je danas da su privrednici iz Srbije tu asocijaciju obavestili o više od 50 problema sa kojima se suočavaju, ali i predlozima rešenja za održanje poslovanja i radnih mesta tokom i nakon pandemije koronavirusa.

Iz NALED-a su naveli da su predlozi rešenja prispeli iz svih industrija - proizvođačke, uslužne delatnosti, od preduzetnika.

Podseća se da se na portalu NALED-a, u sekciji Covid-19, svakodnevno objavljuju problemi koje privreda dostavlja, kao i njihovi predlozi rešenja.

Najveći izazovi sa kojima se suočavaju privredici su, kako je navedeno, plaćanje obaveza prema radnicima i državi, nabavka zaštitnih sredstava i poštovanje administrativnih procedura i rokova.


Istaknuto je da je većinu tih problema NALED prepoznao čim se prvi slučaj korona virusa pojavio u Sribji i da se uključio u njihovo rešavanje tako što je državi dostavio predlog 10 mera za rasterećenje privrede i očuvanje radnih mesta.

Otvorena je i stranica za pitanja privrede o primeni propisa tokom vanrednog stanja na koje odgovara stručni tim NALED-a i ti odgovori su javno dostupni svim privrednicima u Srbiji.


Firme:
NALED NALED
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.