NavMenu

Tesla otpušta 75% zaposlenih u fabrici u Nevadi

Izvor: Tanjug Petak, 27.03.2020. 10:54
Komentari
Podeli
(Foto: Austin Ramsey/Unsplash)
Američki proizvođač električnih automobila Tesla planira da smanji broj angažovanih radnika u svojoj fabrici akumulatora u Nevadi za oko 75% zbog pandemije virusa korona, izjavio je regionalni menadžer.

Ovaj potez kompanije usledio je nakon saopštenja njenog japanskog partnera za proizvodnju akumulatora, kompanije Panasonic, da će ove nedelje smanjiti rad u fabrici u Nevadi, pre nego što je zatvori na 14 dana, javlja Rojters.

Fabrika proizvodi električne motore i baterije za Teslin popularni Model 3.

- Tesla nas je obavestio da će narednih dana u Gigafabrici u okrugu Storej smanjiti broj angažovanih radnika u pogonu za otprilike 75% - napisao je Ostin Ozborn u postu na veb stranici tog okruga.

Nikakvi dodatni detalji nisu navedeni, pa ni to koliko zaposlenih radi u fabrici.

Tesla nije odmah odgovorio na zahtev Rojtersa za komentarom.

Ranije je Reno Gazette Journal pisao o planiranoj obustavi proizvodnje u fabrici u Nevadi, navodeći da Panasonic tamo ima oko 3.500 radnika, dodaje britanska agencija.


Tesla je prošle nedelje najavio da će privremeno obustaviti proizvodnju u svojoj fabrici vozila u zalivu San Francisko od 23. marta, kao i u svojoj njujorškoj fabrici solarnih krovnih panela.

Međutim, glavni izvršni direktor kompanije Ilon Mask rekao je da će kompanija ponovo otvoriti njujorški pogon što je pre moguće jer zbog humanitarnih potreba počinje proizvodnju respiratora za pacijente sa virusom korona.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.