NavMenu

Policija će od subote tražiti na uvid obaveznu potvrdu poslodavca za kretanje radnika

Izvor: Tanjug Petak, 27.03.2020. 08:52
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Schmidt_Alex/shutterstock.com)Ilustracija
Ministarstvo privede obavestilo je privredne subjekte da su dužni da svakom zaposlenom radniku, koji radne zadatke obavlja od 17 do 5 sati, a za koje je dobijena saglasnost da je izuzet od primene Naredbe o zabrani i ograničenju kretanja lica na teritoriji Srbije, izdaju odgovarajuću potvrdu.

Forma te potvrde možete se preuzeti na sajtu Ministarstva privrede.

Poslodavac koji ima do 100 zaposlenih u smeni, koja traje u periodu zabrane kretanja, potvrdu izdaje na dnevnom nivou, dok poslodavac koji ima više od 100 zaposlenih u smeni koja traje u vreme zabrane kretanja, potvrdu izdaje na nedeljnom nivou, za svako zaposleno lice za koje je dobijena saglasnost MUP-a da su izuzeti od primene navedene naredbe.

Ministarstvo posebno ističe da će počev od sutra, 28. marta, od 17 sati, prilikom kontole poštovanja Naredbe o zabrani i ograničenju kretanja lica na teritoriji Srbije, pripradnici MUP-a tražiti na uvid potvrdu izdatu od strane poslodavca.

Ova potvrda će važiti isključivo ukoliko se lice nalazi u bazi podataka Ministarstva unutrašnjih poslova i za koje je dobijena saglasnost da su izuzeti od primene Naredbe.

Ministarstvo unutrašnjih poslova će prihvatati i potvrde u elektronskom obliku, skenirana potvrda na telefonu, tabletu i slično, navodi se u obaveštenju objavljenom na sajtu Ministarstva privrede.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.