Izvor: Sremska televizija | Četvrtak, 26.03.2020.| 14:25
Izdvojite članak Odštampajte vest

JP Vodovod iz Rume proizvodi dezinfekciona sredstva koja su besplatno dostupna građanima

Ilustracija (Foto: Unsplash/Kelly Sikkema)
Pre nekoliko dana u na tri punkta u Rumi, kao i u svim seoskim sredinama, postavljeni su tankeri sa dezinfekcionim sredstvima za građane, koja mogu da se natoče u sopstvenu ambalažu i to potpuno besplatno.

Osim toga, JP Vodovod Ruma počeo je u utorak proizvodnju dezinfekcionih sredstava i za potrebe drugih ustanova. Naime, rumski Vodovod već je proizvodio dezinfekciono sredstva za sopstvene potrebe hlorisanja vode, ali sada je to postrojenje u fabrici vode na Fišeru dorađeno uređajem hlorinatorom, kojim se proizvodi višak sredstava.

- To lagerujemo u kontejnere od jedne tone i isporučujemo u Sremsku Mitrovicu, koja distribuira dezinfekciono sredstvo u bolnice i u druge ustanove - rekao je Slobodan Stanić, direktor JP Vodovod.

Prema rečima direktora, Vodovod će i u narednim danima proizvoditi ova sredstva, sve dokle god bude bilo potrebe za tim.

U Vodovodu ističu da je proizvodnja natrijum hipohlorita jednostavna i da ne iziskuje velike troškove, osim električne energije koja se već koristi u samom radu fabrike vode.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.