Izvor: Večernje novosti | Četvrtak, 26.03.2020.| 10:02
Izdvojite članak Odštampajte vest

Nestašica crnog luka u pojedinim radnjama zbog zatvaranja pijaca - Problem nabavka ove robe

Ilustracija (Foto: Pixabay / Couleur)
Jedan trgovinski lanac ograničio je kupovinu crnog luka po potrošaču na 2,5 kilograma.

Kako Novosti saznaju, ovog artikla će biti dovoljno za građane, jer se proizvodi u Srbiji. Može se desiti da ga trenutno nema na rafovima u nekim radnjama, ali samo zbog vremena koje je potrebno da bi se dopremio iz magacina.

Kako Novosti pišu, do povećane potražnje u velikim trgovinskim lancima za crnim i belim lukom došlo je zbog zatvaranja zelenih i kvantaških pijaca širom Srbije. Sada se tu nabavlja roba za manje prodavnice. Mali trgovci su sada pohrlili u hipermarkete da bi snabdeli svoje radnje.

Međutim, trgovci očekuju teškoće u snabdevanju belim lukom koji na naše tržište stiže iz uvoza, ali naglašavaju da će se naći rešenje.

Poznavaoci prilika objašnjavaju da ne postoji problem sa nedostatkom ove robe u svetu, nego sa nabavkom koja je otežana zbog krize.

- Tom namirnicom se i Srbija i druge države snabdevaju iz Kine. Problem je transport i traže se alternative. Egipat je veliki proizvođač belog luka i očekuje se da će se snabdevanje nastaviti sa tog tržišta. Bilo bi nam mnogo lakše da luk možemo da nabavljamo iz Nemačke, ali su oni doneli odluku o zabrani izvoza tog artikla - navodi sagovornik beogradskog lista.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.