NavMenu

Programeri iz Srbije pomoći će Vladi Republike Srpske u razvoju softverskih rešenja

Izvor: Beta Sreda, 25.03.2020. 13:37
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ronstik/shutterstock.com)Ilustracija
Iinformaciono-tehnološka zajednica iz Srbije spremna je da pomogne Vladi Republike Srpske u razvoju softverskih rešenja koja će omogućiti što efikasnije upravljanje krizom izazvanom pandemijom virusa korona, rekao je danas ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenad Popović.

On je u razgovoru sa ministrom za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđanom Raičevićem rekao da je Srbija spremna da stavi na raspolaganje i druge alate koje je IT zajednica u Srbiji razvila sa idejom da pomogne maloj i srednjoj privredi da održi što viši nivo funkcionalnosti u vremenu krize.

- Kao i uvek do sada, spremni smo da pomognemo kada je teško i da zajedničkim naporima, uz što manje posledica, prebrodimo ovaj period krize - istakao je Popović, a navedeno je u saopštenju njegovog kabineta.

Prema Popovićevim rečima u ovom trenutku se u Srbiji formulišu mere koje bi država mogla da preduzme kako bi zaštitila IT sektor od posledica krize.

- IT sektor je najproduktivniji deo srpske privrede, sa najvećim razvojnim potencijalom, i zato je neophodno učiniti sve kako bi se ovaj sektor zaštitio od posledica krize - naveo je Popović.

Dvojica ministara istakli su da će u periodu krize u maksimalnoj meri koordinirati svoje aktivnosti, te da će održavati neprekidnu komunikaciju sa IT kompanijama i preduzetnicima u cilju iznalaženja efikasnih rešenja za pomoć Vladama Srbije i Republike Srpske u prevazilaženju posledica krize.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.