Izvor: Poslovni | Sreda, 25.03.2020.| 12:33
Izdvojite članak Odštampajte vest

Šta sve možete da učite tokom vanrednog stanja

Ilustracija (Foto: everything possible/shutterstock.com)
Pandemija koronavirusa, gotovo preko noći, promenila je način rada u mnogim firmama, ali je uticala na sve nas da što više vremena provodimo u svojim domovima.

To što smo kod kuće je i idealna prilika da se vreme pametno utroši za sve ono što može da nam ubuduće koristi, bilo da je reč o poslu ili nekom hobiju koji volimo.

Poslovi.infostud.com su istraživali koje su to platforme, koji u doba korona virusa nude i besplatne obuke i kurseve, pored onih koje se redovno naplaćuju. U ovom periodu možete poboljšati znaje stranog jezika, slepog kucanja, ali i usavršavati poslovne veštine, učiti digitalini marketing, veb dizajn, programiranje i još mnoštvo drugih stvari.

Razvoj karijere

- Krojačeva škola - Pravo mesto da potražite besplatne onlajn kurseve za učenje HTML-a, Wordpressa, Python instalacija ili pravljenje TOP CV-a i motivacionog pisma.
- Skillshare - Na ovom sajtu saznaćete kako da razvijate nove profesionalne veštine, a na raspolaganju vam je više od hiljadu predavanja iz biznisa, dizajna i fotografije.
- Link e-learning (Company Academy) - Ovde možete potpuno besplatno učiti veštine jasne i uverljive prezentacije, kao i lekcije o tehnikama donošenja odluka i pisanja.
- Kadenze - Sve što vam je neophodno da znate o istoriji grafičkog dizajna i svim tehnikama iz te oblasti, možete pratiti na kursu ovog portala.

Učenje jezika

- British council - Saznajte kako je najbolje da deca uče engleski, kao i oni koji žele da znanje poboljšaju radi posla, pa sve do kursa koji vas vodi kroz život i delo Vilijama Šekspira.
- Virtuelna učionica - Interaktivna gramatika engleskoj jezika čeka vas na paltformi koja i inače korisnicima olakšava učenje, kroz vežbe, praćenje napretka i takmičenje sa ostalim učesnicima.
- Duolingo - Ne propustite i ovu dobru priliku da besplatno naučite neki od svetskih jezika: španski, francuski, nemački, italijanski, portugalski, holandski, japanski…

Digitalni marketing

- Facebook blueprint - Naučite nove marketinške veštine na ovaj platformi, naročito "pokupite" sva znanja o Fejsbuk oglašavanju.
- Google Digital Garage - Dopunite znanje iz digitalnog marketinga, kako da budete što prisutniji na svojim platformama prodajete onlajn, a naučite i kako da se zaštitite od hakera

Programiranje

- Škola koda - Pod sloganom "Učimo narod programiranju", ova onlajn škola pruža i besplatne tutorijale i vežbe iz ove oblasti.
- Freecode camp - Ključne njihove teme su izrada projekata i učenje kodiranja, a po sopstvenoj oceni, čak 40.000 njihovih diplomaca pronašlo je posao u kompanijama kao što su Amazon, Google i Apple.
- Tutoriali.org - ogroman broj tutorijale i za početnike i za one naprednije

Razne oblasti

- Typingstudy - Možda je sada prava prilika da naučite brzo-slepo kucanje, posebno ako vam je ono neophodno ili može da ubrza posao koji radite.
- Linkedin learning – Mesec dana besplatno možete pratiti poslovne, kreativne i IT kurseve. Uslov je da morate ostaviti broj platne kartice, pa se obavezno treba odjaviti nakon isteka besplatnog perioda.
- Kampster – Interaktivna platforma za onlajn učenje, pored onih kurseva koji se plaćaju, ima i besplatnih - Kako da povećaš broj Instagram pratilaca, Kurs mršavljenja-prihvati izazov, kao i mnogi drugi..
- Bookmate - Najlakši način da pristupite knjigama i to riznici sa više hiljada naslova. Imate priliku da čitate knjige sedam dana potpuno besplatno.
- Udemy - U ponudi ima mnogo platformi iz sasvim različitih oblasti - programiranja, dizajna, učenja italijanskog za početnike, sedmodnevnog plana ishrane na bazi biljaka…
- Scribd – ima neverovatnu biblioteku eknjiga, audio knjiga, časopisa, članaka kojima možete besplatno da pristupite tokom 30 dana putem linka.
- Khan Academy - Ovaj sajt ima brojne onlajn kurseve iz različitih oblasti koji pomažu učenicima i nastavnicima tokom perioda školovanja ili učenje nečega sasvim novog.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.