Izvor: eKapija | Sreda, 25.03.2020.| 12:23
Izdvojite članak Odštampajte vest

Bjelašnica dobija još 35 modernih apartmana do kraja 2020. - Sarajevska firma Telinvest u izgradnju objekta ulaže 5 mil KM (FOTO)

(Foto: Telinvest)
Bjelašnica bi krajem ove godine trebalo da bude bogatija sa još 35 apartmana površine od 44 do 75 m2. Investitor je sarajevska firma Telinvest, koja u izgradnju ovog apartmanskog objekta ulaže oko 5 mil KM (2,5 mil EUR).

Direktor Telinvetsa Suad Hasanbegović kaže za eKapiju da je realizacija projekta apartmanskog objekta u Babinom Dolu na Bjelašnici počela u maju prošle godine kada su na licitaciji od opštine Trnovo kupili zemljište za izgradnju.

- Od tada traju aktivnosti na ishođenju urbanističke dozvole, raznih saglasnosti potrebnih za dobijanje građevinske dozvole i izrada idejnog i glavnog projekta. Takođe smo, u sklopu odobrenja za izvođenje pripremnih radova na gradilištu, otpočeli široke otkope i nivelaciju terena. Do sada smo uradili 80% ovog posla - objašnjava nam Hasanbegović.

Dodaje da je lokacija budućeg objekta, bruto površine 4.065 m2, prekoputa apartmana Srebrna lisica.

- Budući vlasnici će imati divan, otvoren pogled na Babin Do i skijališta, kao i na već izgrađene objekte na Bjelašnici II. Direktno iz objekta će se moći na skijama pristupiti do staza i ski liftova, a isto tako će se na skijama moći vratiti do objekta.

Direktor Telinvesta ističe da će se u izgradnji koristiti najsavremeniji materijali koji odgovaraju planinskim uslovima.

- Biće ugrađena spoljašnja Schuco aluminijska bravarija sa troslojnim staklom, kao i kvalitetna unutrašnja stolarija. Podne obloge će biti urađene sa kvalitetnim parketima, a u kupatilima će biti ugrađena italijanska keramika sa sanitarijama. Svaki apartman će imati mogućnost ugradnje kamina.

Suad Hasanbegović (Foto: Telinvest)
Objekat će imati 34 garažna mesta na dve suterenske etaže, kao i 8 natkrivenih parking mesta ispred objekta. Takođe, budući vlasnici će imati i 35 skijašnica smeštenih u suterenu.

- Kompletne radove izvodi sarajevska firma Neimari sa svojim podizvođačima, dok je projekat izradila projektantska kuća Studio ARH iz Sarajeva.

Cena kvadrata se kreće od 3.000 do 3.200 KM sa PDV-om (1.500-1.600 EUR), u zavisnosti od spratnosti i položaja apartmana, navodi Hasanbegović.

- Cena ostaje ista i kada objekat bude gotov, zato što smo mi zatvorili kompletnu konstrukciju finansiranja i nećemo raditi finansiranje iz pretprodaje.

Hasanbegović nam kaže da je završetak izgradnje apartmantskog objekta planiran za kraj 2020.

- Zbog trenutne situacije sa virusom korona radovi će se odvijati otežano, a možda će se morati i zaustaviti. Zbog toga je vrlo verovatno da ćemo morati i da pomerimo rok završetka objekta.

Dodaje da su u vandrenim situacijama ljudi oprezni sa ulaganjima i trošenjem novca, što je, kako kaže, sasvim razumljivo, pa i prodaja ide usporeno.

S. Š.

Fotogalerija
Apartmani Bjelašnica

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.