Izvor: Startit | Sreda, 25.03.2020.| 11:35
Izdvojite članak Odštampajte vest

Obim domaćeg internet saobraćaja porastao za 15%

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Viewvie/shutterstock.com)
Propisane mere kućne izolacije dovele su do povećanih aktivnosti na internetu širom Evrope. Usled zabrane izlaska stanovništvo svih zemalja okreće se dinamičnijem igranju video-igara, gledanju filmova i serija. Porast potrošnje nije zaobišao ni SAD, Australiju, Indiju i Japan koji u prethodnim nedeljama beleže porast od 70%.

U izveštaju SOX-a, otvorene platforme za saradnju operatera i kontent provajdera, konstatovan je skok ukupnog saobraćaja od oko 10-15 odsto na dnevnom nivou. Za sada zabeležen porast ne pravi probleme, a izveštaj naglašava da SOX sistemi i linkovi rade u opsegu koji je drastično ispod maksimalnih kapaciteta.

Ista situacija je i s najvećim svetskim CDN operaterima koji imaju opremu u Beogradu - i oni rade nesmetano. Nema problema ni kod root DNS operatera.

Kako smo već pisali, Netflix je smanjio kvalitet videa na svim strimovima u Evropi u narednih 30 dana. Slične mere preduzeli su i YouTube, Facebook i Amazon Prime. Navedene mere idu u prilog svima koji rade od kuće, ali ne i najaktivnijim korisnicima pomenutih platformi.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.