NavMenu

Gubici u transportu do kraja godine procenjeni na 600 mil EUR

Izvor: Tanjug Sreda, 25.03.2020. 09:16
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: s_oleg/shutterstock.com)Ilustracija
Gubici u transportu iznose 120 mil EUR, a procenjuje se da će biti 600 mil EUR do kraja godine, izjavila je danas potpredsedica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Najveće gubitke beleži vazdušni saobraćaj, dodala je ministarka.

- Vazdušni saobraćaj svakako trpi najveće gubitke. Na Aerodromu Nikola Tesla 22. marta prošle godine bilo je 14.500 putnika, ove godine na isti dan 71 putnik. Gubitke beleže i sve druge vrste transporta, od vodnog do železničkog. Procene su da će do kraja godine gubici u transportu biti oko 600 mil EUR - izjavila je Mihajlovićeva.

Dodala je da država čini sve da prođemo sa što manje posledica, kao i da sistem i sve službe funkcionišu.

- U ovom trenutku najvažnije je javno zdravlje i da sačuvamo građane i zemlju. Ekonomskih i finansijskih posledica će biti i Vlada Srbije zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem aktivno radi na programu ekonomskih mera kako bismo kroz sve teškoće prošli najoptimalnije - rekla je Mihajlović gostujući na RTS -u.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.