NavMenu

Vlasnik firme Piemonte kupio kompleks Muška voda - U planu gradnja bazena, zoološkog vrta, biciklističkih staza i sportskih terena

Izvor: Indikator Utorak, 24.03.2020. 17:09
Komentari
Podeli
Trinaesta javna prodaja kompleksa Muška voda na planini Konjuh kod Kladnja okončana je uspešno jer ga je Kasim Selimović privrednik iz Tuzlanskog kantona kupio za 1,4 mil KM.

- U narednih 60 dana ima rok da isplati kompletan iznos i da počne sa rekonstrukcijom - rekao je Šahzudin Halilović, predsednik Odbora povjerilaca.

Prethodno je firma ParkKing iz Sarajeva kupila kancelarije preduzeća Konjuh u Kladnju, a Selimović je postao vlasnik kompleksa.

– Imamo dugove prema Poreskoj upravi, Upravi za indirektno oporezivanje i Vladi TK. Kada sve izmirimo, očekujemo da će se i prema radnicima ispoštovati obaveze između 90 i 100% - kaže Halilović.

Kupac, inače vlasnik kompanije Piemonte, ima velike i ambiciozne planove.

- Prvo ću krenuti sa rekonstrukcijom hotela i restorana. Potom idu svi popratni objekti, a planiram i gradnju bazena, zoološkog vrta, biciklističkih staza, sportskih terena. Procenjujem da će me ta investicija koštati oko 3 mil KM. Ali, moja je želja da dobijemo najreprezentativniji turistički potencijal u TK - kaže Selimović.

Kompleks Muška voda prostire se na 76.680 m2, od čega je 26.000 kvadrata pod šumom. Izgrađeni su hotel, tri bungalova, vikendica, fudbalski teren po normama nekadašnjeg Fudbalskog saveza Jugoslavije, pekara, kantina… Takođe, u kompleksu se nalazi ski-staza dužine od 500 metara, stadion malih sportova, a moguće je napraviti i kupalište gradnjom brane.

Ima sopstveni izvor vode za čije korišćenje nije potrebna koncesija, dalekovod u dužini od tri kilometra i trafostanicu, izvestio je RTV Slon.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.