NavMenu

Prve procene štete u saobraćaju i infrastrukturi veće od 110 mil EUR - Mihajlović pozvala firme da se napravi realan plan oporavka

Izvor: eKapija Utorak, 24.03.2020. 14:25
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Milos Muller/shutterstock.com)Ilustracija
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, izjavila je da ne postoji deo transportnog sistema koji ne trpi štetu u vreme ove epidemije, bilo da govorimo o vazdušnom, železničkom, vodnom ili drumskom saobraćaju.

- Prve procene štete u saobraćaju i infrastrukturi iznose više od 110 mil EUR! Ministarstvo saobraćaja je na direktnoj vezi sa svim kompanijama i ovom prilikom upućujem poziv svim građevinskim i putarskim firmama, kao i udruženjima i komorama, da nam dostave svoja mišljenja, predloge i trenutno stanje, kako bismo zajedno napravili realan program mera kako izaći iz ove krize - izjavila je Mihajlović, navodi se na sajtu ministarstva.

Ona je istakla da se na proceni štete i planu ekonomskog oporavka misli i radi od prvog dana kada se desila zaraza, kao i da je oformljen poseban krizni štab, na čelu sa predsednikom Republike, na kojem se prave procene štete i donose mere.

Potpredsednica Vlade istakla je da štetu trpi i vodni saobraćaj, gde ne radi putnički saobraćaj i otkazani su veliki kruzeri, ali i železnički, koji beleži i mali pad kargo prevoza, kao i autobuski prevoz.

- Bez sumnje najviše je pogođen vazdušni saobraćaj i do sada je od počeka krize direktna šteta oko 40 mil EUR, dok se šteta po privredu, ako govorimo o avio-industriji i preduzećima iz tog sektora, procenjuje i na više - rekla je ona.

Mihajlović je pozvala sve kompanije iz oblasti njenog ministarstva na saradnju kako bi zajedno napravili realan plan oporavka ovog dela privreda za vreme posle epidemije COVID-19.

- Sve kompanije u našem sektoru pozivam da održe koliko god mogu nivo svojih aktivnosti i pozivam ih da nam jave za sve probleme koje imaju i da nam pošalju predloge rešenja kako bi ministarstvo moglo da im pomogne u ovom teškom vremenu. Ono što želim jeste da zajedno napravimo jedan realan i optimističan program mera za pomoć posle epidemije virusa COVID-19 kako bismo što pre uspeli da oporavimo našu privredu - rekla je Mihajlović, i dodala da se mogu javiti direktno na mejl: kabinet@mgsi.gov.rs.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.