Izvor: Promo | Utorak, 24.03.2020.| 11:05
Izdvojite članak Odštampajte vest

Signify donosi cirkularnost na ulice u cilju povećanja bezbednosti građana (FOTO)

Philips Iridium Gen4
Philips Iridium Gen4 (Foto: Signify )
U svetu u kojem je sve veća potražnja za energijom, a prirodni izvori se smanjuju, prelazak sa linearne na cirkularnu ekonomiju je presudan kako bi se obezbedila održivost. Cirkularna ekonomija koristi izvore mnogo efikasnije pri čemu se više stvara nego odbacuje, više se koristi nego poseduje i više se ponovo koristi nego izlaže. U cilju smanjenja emisije štetnih materija na teritoriji opština, gradski planeri su počeli da traže rešenje i u osvetljenju.

Cirkularnost će biti jedan od ključnih zahteva kupaca prilikom donošenja odluka o unapređenju uličnog osvetljenja, u skladu sa sve većom pažnjom koja se poklanja incijativama održivosti širom sveta. Stoga, Signify razvija proizvode, sisteme i usluge kako bi cirkularna ekonomija mogla da ispuni rastuću potražnju za održivim tehnologijama. LED tehnologija je već dokazana, jednostavna za primenu i već donosi značajne uštede gradovima po celom svetu. Signify procenjuje da se može sprečiti da 109 miliona tona CO2 uđe u atmosferu do 2030. godine prelaskom celokupnog spoljašnjeg osvetljenja za gradove i opštine na LED osvetljenje.

Philips Luma Gen2
Philips Luma Gen2 (Foto: Signify )

Da li ste znali da…po izveštaju "Northeast Group", u svetu postoji oko 308 miliona uličnih svetiljki od čega je 27% sa LED tehnologijom a samo 5% sa konektovanom?

Svetski lider u osvetljenju je "lansirao" dve ulične svetiljke koje ispunjavaju zahteve cirkularne ekonomije, koje se lako instaliraju i održavaju i koje se mogu povezati na sisteme gradskog upravljanja kao što je Interact City. Nove generacije svetiljki Luma i Iridium ispunjavaju zahteve cirkularne ekonomije time što su energetski-efikasne u primeni, mogu se servisirati, konektovane, imaju dug/produživi radni vek i mogu se reciklirati.

Energetski-efikasne u primeni: S obzirom da se komponente mogu lako zameniti, svetiljke se takođe mogu nadograditi kada buduća dostignuća u efikasnosti budu dostupna.

Mogu se servisirati: Uvođenjem GearFlex-a - ploče na kojoj su drajver, prenaponska zaštita i druge komponente – omogućeno je otvaranje i održavanje svetiljke bez upotrebe alata, što predstavlja jedinstvenu karakteristiku za obe svetiljke. Na ovaj način je instalaterima olakšano da zamene i reprogramiraju drajvere za 30 sekundi, bez kontakta sa žicama ujedno smanjujući vreme provedeno na stubu.

Konektovane: Svetiljke su predviđene za rad sa sistemima i sa senzorima. Na primer, mogu biti povezane u sisteme gradskog upravljanja kao što je Interact City, bežični Signify sistem konekotvanog osvetljenja, transformišući ulično osvetljenje u konektovanu mrežu koja može da sadrži senzore i ostale IoT (Internet of Things) kompatibilne uređaje.

Dug/produživi radni vek: Obe svetiljke imaju radni vek od preko 100,000 sati. Povrh svega, rezervni delovi i nadogradive komponente značajno produžavaju radni vek proizvoda.

Mogu se reciklirati: Luma i Iridium su dizajnirane da koriste prirodne resurse na mnogo efikasniji i regenerativniji način. Mnogi od materijala i komponenti se mogu ponovo koristiti ili reciklirati, time zatvarajući kruženje materije po principima cirkularne ekonomije.

Došlo je vreme da cirkularnost izađe na ulice i da se time kreiraju gradovi koji su održiviji za okruženje i stanovništvo. Sa ove dve nove generacije uličnih svetiljki, Signify predvodi industriju osvetljenja u novi ekonomski model, koji će omogućiti upotrebu materijala i podršku kupcima pri implementaciji održivijih tehnologija.

Fotogalerija
Signify - LED osvetljenje

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE