NavMenu

Društvo za informatiku Srbije traži odlaganje primene testa samostalnosti za 1. jun

Izvor: eKapija Utorak, 24.03.2020. 09:47
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ronstik/shutterstock.com)Ilustracija
Društvo za informatiku Srbije, najstarije informatičko udruženje u Srbiji priključilo se inicijativi za odlaganje primene testa samostalnosti iz Zakona o porezu na dohodak građana za 1. jun. Primena testa samostalnosti, prema ranije utvrđenoj dimanici trebalo da počne od 1. marta. Oni su uputili predlog i otvoreno pismo pomoćniku ministra finansija Draganu Demiroviću.

U pismu stoji da ovo društvo prati efekte primene novog Zakona o porezu na dohodak građana i da kao neko ko je učestvovao u njegovom razmatranju želi da predupredi njegove posledice po stanje IT industrije u Srbiji.

- U stručnoj i široj javnosti uočava se opadanje broja IT paušalaca i postavlja se pitanje kako će se to odraziti na stanje i rast IT sektora. Nadamo se da i vi pratite ove promene i pitamo Vas, da li imate podatke o efektima primene Testa samostalnosti i da li planirate neku reakciju na ovo stanje? - navodi se u pismu.

- Vezano za stanje izazvano pandemijom korona virusa podržavamo inicijative da se primena Testa samostalnosti pomeri na 1. jun 2020. godine, kao i da se pomere rokovi za ostvarivanje ostalih olakšica iz pomenutog Zakona - saopštili su iz Društvo za informatiku Srbije.

Društvo za informatiku Srbije smatra, da treba blagovremeno pripremiti mere kojima će se nakon tri godine primene ovog Zakona kreirati dalje stimulisanje IT delatnosti u Srbiji.

- Smatramo da dugoročne podsticajne mere treba kreirati u saradnji sa civilnim sektorom - zaključeno je u pismu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.