Izvor: eKapija | Ponedeljak, 23.03.2020.| 14:36
Izdvojite članak Odštampajte vest

Beogradske elektrane daju olakšice za plaćanja građanima starijim od 65 godina zbog vanrednog stanja

Ilustracija (Foto: Miroslav Lukic/shutterstock.com )
Javno komunalno preduzeće Beogradske elektrane danas je saopštilo da je omogućilo građanima starijim od 65 godina da račune za februar, mart i april 2020. izmire po završetku vanrednog stanja uvedenog zbog epidemije korona virusa, i to bez obračunate kamate.

- U skladu sa donetom Odlukom o uvođenju vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije, zbog pandemije virusa Covid 19, za ovu grupu potrošača, koji su redovno izmirivali svoje obaveze, biće omogućeno korišćenje i popusta od 5% u pomenutom periodu, bez obzira na kašnjenje u plaćanju - navodi se u saopštenju.

Korisnici koji su potpisali reprogram duga, produženje roka plaćanja se odnosi samo na dužnike iznad 65 godina starosti, dok su ostali potrošači u obavezi da izmiruju dug prema potpisanom reprogramu, odnosno kako i dospevaju rate.

Kako bi potrošači bili zaštićeni tokom trajanja vanrednog stanja, neće biti pokretani novi postupci prinudne naplate, pri čemu će biti napravljen i zastoj u sprovođenju postupaka izvršenja u periodu od 90 dana.

Takođe, Beogradske elektrane će produžiti akciju reprograma duga po okončanju vanrednog stanja, za najmanje dodatnih 90 dana kako bi svi zainteresovani mogli da pristupe reprogramu po veoma povoljnim uslovima.

Svi ostali potrošači su obavezi da redovno izmiruju svoje dospele obaveze, ističu u saopštenju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.