NavMenu

Start-up iz regiona PlanRadar prikupio 30 mil EUR u prvoj (A) seriji finansiranja putem venture kapitala

Izvor: Promo Ponedeljak, 23.03.2020. 14:32
Komentari
Podeli
(Foto: PlanRadar)
Kompanija PlanRadar, koja je odnedavno prisutna i na tržištu Srbije, prikupila je 30 mil EUR investicija u seriji A finansiranja putem venture kapitala, koji će biti iskorišćeni za unapređenje softvera u oblasti digitalne transformacije u građevinarstvu i sektoru nekretnina koji pruža ova kompanija.

Ovaj krug ulaganja vodila je kompanija Insight Partners, jedan od najvećih svetskih investitora u softver sa sedištem u Njujorku, zajedno sa e ventures i već postojećim investitorima Cavalry Ventures, Berliner Volksbank Ventures i aws Gründerfonds. Ovo veliko ostvarenje dolazi u trenutku kada pad produktivnosti globalne građevinske industrije teške 10 milijardi američkih dolara nastavlja da usporava rast ovog sektora, dok prognoze pokazuju da postoji mogućnost stvaranja dodate vrednosti u iznosu od 1,6 mlrd USD ukoliko sektor bude pravilno modernizovan.

Zahvaljujući aplikaciji PlanRadar, korisnici širom Evrope su već uštedeli 500 mil EUR i više od sedam sati administrativnog vremena nedeljno, a ova investicija ima potencijal da podstakne dodatne uštede na globalnom nivou, kao i mogućnost skaliranja već uspešnog modela na nova tržišta. Investicijom će se pokrenuti strateško širenje na devet novih tržišta, što uključuje tržišta Australije, Dubaija, Francuske, Italije, Holandije, Poljske, Švedske, Španije i Rusije, ali i osnažiti poslovanje na već postojećim tržištima. Plan je da kompanija PlanRadar u 2020. godini privuče 8.000 novih korisnika u regionu i širom sveta.

- U transformaciji građevinske industrije i sektora upravljanja nekretninama prema digitalnoj budućnosti PlanRadar je postao pouzdan partner, osiguravajući korisnicima kvalitetniju izgradnju i izvršavanje radova na vreme i bez prekoračenja planiranog budžeta. Naše ulaganje naglašava poverenje koje imamo u tehnologiju koju nudi PlanRadar i radujemo se što ćemo pružiti podršku njihovom razvoju i daljem globalnom širenju - izjavio je Thomas Krane iz kompanije Insight Partners.

- Svoj rad posvetili smo digitalizaciji građevinske industrije i sektora upravljanja nekretninama koji se i dalje u prevelikoj meri oslanjaju na olovku i papir. Građevinska industrija i sektor upravljanja nekretninama dugo su se suprotstavljali modernizaciji komunikacije na terenu. Upravo zato, ulaganja renomiranih ulagača stvarni su pokazatelji vrednosti promena koje donosi PlanRadar - izjavio je Sander Van de Rijdt, član predsedništva Uprave i jedan od suosnivača kompanije PlanRadar.

Van de Rijdt dodaje:

- Zahvalni smo na ukazanom poverenju i značajnim ulaganjima kompanije Insight Partners, što će nam omogućiti da nastavimo misiju transformacije građevinske industrije i sektora upravljanja nekretninama na globalnom nivou.

- Prošla godina je bila izuzetno uspešna za PlanRadar, a želja nam je da nastavimo tako i sa ovom novom investicijom. Možete očekivati dalje tehnološke inovacije i rast, povećane uštede za korisnike i pravi pomak u načinu na koji građevinska industrija i tržište nekretnina gledaju na mobilnu tehnologiju. Naša tehnologija nadilazi dve najveće barijere na gradilištima i tržištu nekretnina - jezičku i starosnu, tako da je potencijal za primenu mobilne tehnologije ogroman - izjavio je Ibrahim Imam član predsedništva Uprave i suosnivač kompanije PlanRadar i dodao:

- Zajedno s partnerima Insight Partners, e.ventures i našim postojećim investitorima pronašli smo optimalna rešenja kako bismo ubrzali rast i učinili PlanRadar novim globalnim standardom za komunikaciju i dokumentaciju u građevinskoj industriji i tržištu nekretnina.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

07.12.2023.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljena gradnja važnih saobraćajnica na Novom Beogradu - T6 više neće biti slepa ulica?

Bilbordi koji su svojevrsna prethodnica predstojećih gradskih projekata ne prestaju da niču iz dana u dan na više lokacija u prestonici. Ni spisak ulica koje će da se proširuju ili produžavaju još, po svemu sudeći, nije kompletiran, pogotovu kada je reč o Novom Beogradu. Posle više novobeogradskih bulevara i pojedinih ulica u starom delu grada, predsednik Privremenog organa grada Aleksandar Šapić, sada najavljuje slične planove i za

eKapija+

Vidi sve

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.