NavMenu

Nastavak infrastrukturnih radova u Beogradu - Prekid isključivo po nalogu Vlade

Izvor: Večernje novosti Petak, 20.03.2020. 13:47
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Alison Hancock/shutterstock.com)Ilustracija
Glavni gradski urbanista Marko Stojčić izjavio je za Večernje novosti da se glavni infrastrukturni radovi u gradu nastavljaju uprkos aktuelnoj situaciji sa koronavirusom i novim merama Vlade.

Prema Stojčićevim rečima, ne bi trebalo da bude pomeranja rokova na gradilištima Savskog trga, u Karađorđevoj ulici i u Bulevaru patrijarha Pavla. Rokovi će biti pomereni jedino ako Vlada odluči da se gradilišta zatvore.

– Pratimo situaciju, ali za sada radnici rade po planu, uz pridržavanje svih mera bezbednosti. Naravno, kao i svuda, oni sa hroničnim bolestima su ostali kod kuće – rekao je Stojčić.

Trebalo bi da su do Vidovdana, 28. juna, radovi na Savskom trgu završeni. Trenutno se postavljaju tramvajske šine na delu od Nemanjine ka Savskoj ulici, kao i na platou budućeg trga. Radove na Savskom trgu i na proširenju Bulevara patrijarha Pavla izvodi ista firma, pa se posao u Bulevaru patrijarha Pavla odvija za nijansu sporije. Radi se i na Savskom keju duž Karađorđeve, a radnici bi uskoro trebalo i da krenu sa drugom fazom radova na Platou Raše Popova u Ulici 27. marta.

– Grad neće počinjati radove na novim projektima dok se ne smiri situacija sa virusom korona. Zbog toga će biti odloženo planirano uređenje pjaceta, kao i popločavanje i rekonstrukcija ulica, poput drugog dela Ulice Strahinjića Bana – dodao je Stojčić.

Pojava virusa korona nije odložila asfaltiranje pojedinih saobraćajnica u gradu, poput Slobodana Lale Berberskog na Zvezdari i Mile Dimić u Rakovici. Nisu stali ni radovi na proširenju kanalizacione mreže u Ulici Veselina Čajkanovića na Zvezdari i u naselju Ravan u Grockoj.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.