NavMenu

Evropske pivare i destilerije prelaze na proizvodnju sredstva za dezinfekciju ruku

Izvor: Radio 021 Petak, 20.03.2020. 09:00
Komentari
Podeli
Ilustracijia (Foto: branislavpudar/shutterstock)Ilustracijia
Pivari i destileri širom Evrope koriste svoje proizvodne pogone kako bi napravili sredstva za dezinfekciju ruku i tako pomogli u borbi protiv epidemije virusa korona.

BrewDog, Leith Gin, Verdant Spirits i Pernod Ricard uključeni su u napore za povećanje proizvodnje sredstava za pranje ruku, koja su u mnogim zemljama postala retkost zbog velikog porasta potražnje, piše CNN.

Neke destilerije u Sjedinjenim Državama najavile su da će i one uložiti iste napore.

BrewDog je u sredu objavio da će započeti s proizvodnjom sredstava za higijenu ruku u svojoj pivari u Škotskoj.

Još jedna škotska kompanija, Leith Gin, u utorak se oglasila saopštenjem u kojem je navela da su obustavili proizvodnju žestokih pića i izrađuju jaka sanitarna sredstva za one kojima su potrebna u lokalnoj zajednici. Destilerija je apelovala i na donacije malih plastičnih boca koje će se koristiti kao ambalaža.

Verdant Spirits, destilerija sa sedištem u Dandiju u Škotskoj, pridružila se naporima u utorak, objavivši poziv za donacije.

U Francuskoj, kompanija Pernod Ricard rekla je da će donirati 70.000 litara čistog alkohola za proizvodnju sredstva za čišćenje. Kompanija sarađuje s Laboratoire Cooper, glavnim dobavljačem sredstava za dezinfekciju ruku apotekama u Francuskoj. Podružnice kompanije Pernod Ricard (PDRDF) u Švedskoj, Irskoj, Španiji i Sjedinjenim Državama takođe će doprineti lokalnim naporima da se poveća proizvodnja sredstava za dezinfekciju ruku.


U ove napore uključili su se i destilerija Absolut votke u Švedskoj, Rabbit Hole (Kentaki), Smooth Ambler (Zapadna Virdžinija) i TX Whiskey (Teksas) u Sjedinjenim Državama i druge kompanije u Španiji i Irskoj.

U nedelju je konglomerat luksuzne robe LVMHF objavio da će pomoći francuskim zdravstvenim vlastima tako što će proizvoditi sredstva za čišćenje ruku besplatno.

LVMHF je najavio da će u proizvodnim pogonima svojih parfemskih i kozmetičkih marki proizvoditi velike količine sredstava za čišćenje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.