NavMenu

Poznati svetski muzeji koje možete obići virtuelno

Izvor: eKapija Sreda, 18.03.2020. 16:30
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: DenisFilm/shutterstock.com)Ilustracija
Mnogi od nas imaju želju da posete brojne svetske muzeje, ali nažalost nismo svi u mogućnosti da ih vidimo uživo.

Srećom, neki od najvažnijih svetskih muzeja su iskoristili mogućnosti koje nam pružaju moderne tehnologije, te su nam dali priliku da neke od najznačajnih muzejskih postavki obiđemo virtuelno, piše Buka.com.

Ermitaž muzej, Sankt Peterburg - U ovaj najpoznatiji i najbogatiji ruski muzej, možete zaviriti ako kliknete na ovaj link.

Luvr, jedan od najpoznatijih svetskih muzeja i jedan od simbola Pariza, svim zaiteresovanima je obezbedio pristup onlajn obilascima nekih od postavki, kao što su egipatski eksponati i dela Mikenanđela. Više o dostupnim turama pronađite OVDE.

Britanski muzej, London - na njihovom internet sajtu na sledećem linku možete pronaći prikaz velikog broja eksponata.

Gugenhajm muzej - čuveni njujorški muzej, omogućio je da se deo njihove postavke, koju čine dela autora poput Pita Mondriana i Pabla Picassa, može pogledati i onlajn. Više informacija pronađite OVDE.

Nacionalni muzej moderne umetnosti, Seul - za obilazak muzeja kliknite OVDE.

Pergamski muzej, Berlin - ovaj muzej poseduje jednu od najvećih antičkih zbirki (Antikensammlung), Srednjoistočni muzej (Vorderasiatisches Museum) ali i Muzej islamske umetnosti. Za obilazak muzeja kliknite OVDE.

Rijksmuseum, Amsterdam - nacionalni muzej u Amsterdamu, koji čuva brojne zbirke umetnima ove zemlje, možete obići ako kliknite OVDE.

Muzej Van Gog, Amsterdam - izvrsna kolekcija slika jednog od najpoznatijih Holanđanina svih vremena vam je dostupna preko sledećeg linka.

Ufici galerija, Firenca - ako niste uživo posetili ovaj simbol italijanske renesanse, preko sledećeg linka možete se upoznati sa nekim od najznačajnijih eksponata.

MASP, Sao Paolo - ovaj moderni brazilski muzej specifičan je po tome što su slike izložene tako da izgledaju kao da lebde u vazduhu. Zavirite u ovaj muzej klikom OVDE.

Na ovoj Google platformi možete pronaći više od 60 muzeja - kliknite OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.