NavMenu

Erste Banka uvela opciju instant plaćanja putem IPS QR koda

Izvor: eKapija Sreda, 18.03.2020. 12:08
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / geralt)Ilustracija
Erste Banka omogućila je klijentima da u okviru mBanking aplikacije mobilnog bankarstva koriste savremenu opciju instant plaćanja putem IPS QR koda.

Kako su saopštili iz Erste Banke, plaćanja su moguća prilikom onlajn kupovine, na domaćim veb sajtovima koji omogućavaju plaćanje IPS QR kodom, kao i na prodajnim mestima u Republici Srbiji sa POS terminalima koji imaju opciju prikazivanja IPS QR koda ili uređaje za skeniranje IPS QR koda.

- Plaćanje se obavlja veoma jednostavno i brzo, skeniranjem ili pokazivanjem IPS QR koda. Klijenti ovu opciju mogu da koriste odmah po preuzimanju nove verzije mBanking aplikacije, koja je od ove nedelje dostupna u Google PlayStore-u i iOS AppStore-u. Preuzimanje je besplatno, a transakcije se realizuju bez naknade - naglasio je Borislav Skandarski, šef Odeljenja za upravljanje digitalnim kanalima u Erste Banci.

On je dodao da je Erste Banka među prvima na tržištu ovu funkcionalnost omogućila klijentima.

- Očekujemo da opcija plaćanja IPS QR kodom dalje doprinese trendu porasta korišćenja mobilnog bankarstva u našoj banci, ali i u Srbiji uopšte. Broj korisnika našeg mBanking-a kontinuirano se povećava, pa je u 2019. porastao za čak 70% u odnosu na 2018. godinu.

Za sada, klijenti instant plaćanja NBS IPS QR kodom mogu izvršiti na svim prodajnim mestima Mercator-S trgovačkog lanca, odnosno u Mercator, Idea i Roda megamarketima. Na prodajnom mestu, kase su označene "IPS" logotipom, odnosno oznakama "IPS pokaži" ili "IPS skeniraj", kako bi korisnici već pri prilasku naplatnom mestu znali koju od ovih funkcija treba da odaberu u okviru mBanking aplikacije.

U aktuelnoj situaciji nastaloj usled pojave korona virusa, opcije koje nudi elektronsko bankarstvo, plaćanje QR kodom, korišćenje platnih kartica i beskontaktnih plaćanja za svakodnevne transakcije predstavljaju bezbedniji izbor po zdravlje građana, navodu se u saopštenju.

Upotrebom opcije "IPS skeniraj" moguće je i plaćanje svih mesečnih računa na kojima se nalazi IPS QR kod po standardu NBS za instant plaćanja. Ovaj vid plaćanja za svoje račune omogućavaju Telekom Srbija, Telenor Srbija, Elektroprivreda Srbije, JKP Informatika Novi Sad, JKP Infostan Beograd, JKP Gradska toplana Niš i Poreska uprava Republike Srbije, a očekuje se da će u narednom periodu biti dostupan i kod drugih izdavaoca mesečnih računa.

Približno 300 hiljada klijenata Erste Banke koristi internet i mobilno bankarstvo, a broj aktivnih korisnika mBanking-a premašio je broj onih koji redovno koriste NetBanking.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.