Izvor: Dnevnik | Utorak, 17.03.2020.| 14:58
Izdvojite članak Odštampajte vest

Opština Stara Pazova planira obnovu više od 35 kilometara puteva

Ilustracija (Foto: Bertold Werkmann/shutterstock.com)
Razvoj privrede, na stotine teretnih vozila koja dnevno prođu kroz opštinu Stara Pazova, kao i zbog činjenice da u ovom delu Srema ima više od 30.000 registrovanih vozila, dovele su do toga da je neophodna obnova glavnih putnih pravaca, ali i lokalnih saobraćajnica, za koje je nadležno staropazovačko JKP Čistoća.

Direktor ustanove Jovan Gagrica kaže za RTV da je u toku rekonstrukcija železnice u njihovoj opštini, što će doprineti razvoju države, ali i njihove opštine.

- Međutim i zbog tih radova deo puteva će biti oštećen i biće neophodna popravka - ističe direktor ovog preduzeća.

U Lokalnom savetu za bezbednost saobraćaja, koji funcioniše pri Opštini Stara Pazova, ističu da je u prethodnih nekoliko godina na teritoriji opštine asfaltirano 57 kilometara puteva. Opština je prva pokrenula projekat asfaltiranja svih neasfaltiranih ulica na teritoriji Stare Pazove, što su i druge sremske opštine kasnije realizovale.

Đorđe Vranješ iz Saveta za bezbednost saobraćaja u opštini Stara Pazova rekao je da se više ulagalo u modernije sisteme, nego u lokalne puteve:

- Državni putevi su mnogo kvalitetnije urađeni, što i jeste cilj, jer na njima ima najviše saobraćaja, dok se lokalni putevi rehabilituju shodno zahtevima i potrebama na terenu.

Iz lokalne samouprave ističu da je plan da se u narednom periodu uradi obnova više od 35 kilometara glavnih putnih pravaca i lokalnih saobraćajnica, kao i rekonstrukcija i asfaltiranje međumesnih puteva.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.