Izvor: eKapija | Subota, 14.03.2020.| 10:05
Izdvojite članak Odštampajte vest

Novi pravilnik za stočarsku proizvodnju

Ilustracija (Foto: Patrik Jech/shutterstock.com)
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo je Pravilnik o korišćenju podsticaja za organsku stočarsku proizvodnju.

Ovim pravilnikom se bliže se propisuju vrste podsticaja za organsku stočarsku proizvodnju, uslovi, način ostvarivanja prava na podsticaje, obrasci zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje i maksimalan iznos podsticaja po korisniku i po vrsti pojedine mere.

Novim pravilnikom propisan je i nov rok za podnošenje zahteva za ostavrivanje prava na podsticaj koji je za sve mere, osim premije za mleko, koja se podnosi kvartalno, od 16. marta do 15. oktobra tekuće godine, navodi se u saopštenju Uprave za agrarna plaćanja.

Obuhvaćene su sledeće vrste podsticaja: premiju za mleko proizvedeno metodom organske proizvodnje, tov junadi, tov jagnjadi, tov jaradi, tov svinja, krave dojilje, košnice pčela, proizvodnju konzumne ribe, krave za uzgoj teladi za tov, kvalitetne priplodne mlečne krave, kvalitetne priplodne tovne krave i bikove, kvalitetne priplodne ovce i ovnove, koze i jarčeve, kvalitetne priplodne krmače i nerastove, roditeljske kokoške teškog tipa, roditeljske kokoške lakog tipa, roditeljske ćurke, kvalitetne priplodne matice riba šarana i kvalitetne priplodne matice riba pastrmke.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.