Izvor: eKapija | Petak, 13.03.2020.| 11:03
Izdvojite članak Odštampajte vest

Uređuje se luksuzni letnjikovac dinastije Obrenović kod Smedereva - Kompleks vile Zlatni breg dobija novi plato

(Foto: YouTube/screenshot)
Kompleks vile Zlatni breg, letnjikovca dinastije Obrenović kod Smedereva, koji je od 2015. otvoren za turiste, biće dodatno uređen, a Uprava za zajedničke poslove republičkih organa raspisala je javnu nabavku za nastavak rekonstrukcije staza u kompleksu.

Predmet radova je nastavak rekonstrukcije platoa i staza u kompleksu Vile Zlatni breg u Smederevu, koja obuhvata rekonstrukciju pristupnog platoa i povezivanje sa promenadom kao i rekonstrukcija bočnog stepeništa i staza od izvedenog stepeništa do bočne ivice objekta.

Izvođač radova je dužan da radove izvede u roku od 60 dana, a rok za dostavljanje ponuda je 14. april 2020. Detalje o tenderu pogledajte OVDE.

Inače, krajem 2014. potpisan je protokol o otvaranju tog kompleksa za organizovane posete turista. Protokol su zaključili Uprava za zajedničke poslove republičkih organa, čiji je ovo rezidencijalni objekat, i Grad Smederevo.

Do tada je samo mali broj Smederevaca i odabranih mogao da poseti taj, kako su ga neki nazivali, zabranjeni grad Smedereva. Vila je smeštena nedaleko od grada na najlepšem uzvišenju sa koga se pruža pogled na Dunav i banatsku ravnicu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.