NavMenu

Otvoren zimski akva park - saune, lekovito blato, velnes centar, bazeni u Petrovcu na Mlavi

Izvor: Blic Sreda, 23.12.2009. 13:06
Komentari
Podeli

(Foto: Aleksandar Parezanović)

Pored puta Petrovac-Žagubica u blizini mesta Ždrelo otvoren je sportsko-rekreacioni centar koji raspolaže otvorenim i zatvorenim bazenima, akva parkom sa toplom vodom, velnes centrom, salama za masažu sa lekovitim blatom, morskom vodom, đakuzi kadama, saunama, solarijumom, hotelom i drugim sadržajima. Investitor Dragiša Milojević, nekadašnji gastarbajter, u izgradnju objekata uložio je milion evra, a posao će dobiti tridesetak radnika.

- Sve je to urađeno sredstvima moje porodice bez dinara kredita. Sve što se ovde vidi građeno je uz poslednju reč tehnike i trebalo bi da bude konkurentno sličnim objektima u narednih dvadesetak godina. Da postoji veliko interesovanje govori i činjenica da su rasprodata sva mesta za doček Nove godine - ističe Milojević.

Dobrivoje Petrović direktor kompanije "Milojević", kaže da je sve urađeno od prirodnih materijala kamena i drveta i da svi objekti imaju podno grejanje za koje koriste toplu vodu koja izvire iz dubine zemlje.

- Akva park je jedinstven u Srbiji jer može da se koristi i leti i zimi. Mi to zovemo brza reka jer korisnici mogu da jure bazenima uz pomoć pumpi koje guraju toplu vodu. Tu je i zatvoren i otvoren bazen, a imamo i bazen sa morskom vodom. Imamo i takozvano "blatno kupatilo" u kome će moći da se koristi blato doneto iz Igala. Raspolažemo i velnes centrom u kome se nalaze masažeri, đakuzi kade, sauna, samačka kupatila za sveštenike i ljude koji su bolovali od nekih bolesti pa sada ne žele da se izlažu pogledima drugih jer su na neki način hendikepirani. Ova termomineralna voda pomaže u lečenju psorijaze i drugih kožnih i reumatskih i bolova, a ohlađena može da se pije i pomaže kod gastritisa. Svuda okolo su i tereni za tenis, košarku, rukomet, odbojku, mali fudbal. Na vrhu objekta je i nudistička terasa na koju će ljudi dolaziti diskretno, liftom. U smeštajnom delu imamo četrdesetak postelja. Dnevna ulaznica za korišćenje svega ovog košta 250 dinara, a oni koji se opredele da ovde uzmu apartman platiće 5.000 dinara - naglašava Petrović.

Doktorka Snežana Petković ističe da će svi gosti imati zdravstveni nadzor i da mogu da ponesu dokumentaciju od kojih bolesti boluju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.