NavMenu

"Raiffeisen Leasing" dobio od EIB kredit od 20 mil EUR za finansiranje malih i srednjih preduzeća u Srbiji

Izvor: Beta Sreda, 23.12.2009. 12:11
Komentari
Podeli

Kompanija "Raiffeisen Leasing" u Srbiji saopštila je danas (23. decembar 2009. godine) da je od Evropske investicione banke (EIB) dobila kreditnu liniju od 20 mil EUR.

Kako se navodi u saopštenju, ta linija je namenjena finansiranju malih i srednjih preduzeća u Srbiji, kako bi se omogućio njihov dalji rast i širenje poslovanja.

Rok za vraćanje kredita će biti od četiri do sedam godina, uključujući i poček, a kamata će, kako ističu u "Raiffeisen Leasing", biti za najmanje 0,5% povoljnija od kamatne stope koju ta kompanija trenutno nudi klijentima.

Kreditni ugovor sa EIB doprineće povećanju obima poslovanja "Raiffeisen Leasing" i omogućiti ubrzanje rasta domaće proizvodnje i jačanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća, ocenio je direktor te lizing kompanije Ralf Cajtlberger (Ralph Zeitlberger).

"Raiffeisen Leasing" u Srbiji osnovali su 2003. godine Riffeisen banka Srbija i "Raiffeisen Leasing International", sa sedištem u Beču. Centrala je u Beogradu, a ima ogranke u Novom Sadu, Čačku, Nišu, Subotici, Kragujevcu, Šapcu i Kruševcu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Turizam, sport, kultura, Zdravstvo

Planira se bušenje istražne termalne bušotine u Selters banji

Institut za rehabilitaciju Beograd raspisao je javnu nabavku za radove na bušenju istražne bušotine BS3 Selters. Reč je o termalnoj bušotini u okviru Selters banje u Mladenovcu. Nije navedena procenjena ukupna vrednost radova, a kriterijum za dodelu ugovora biće cena. Rok za prijavu je 23. maj, a detalje pogledajte OVDE. Prvi podaci o Seltersu datiraju iz 1893. godine, kada je i iskopan prvi bunar sa toplom i slanom vodom. Danas

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.