NavMenu

Na Adi Ciganliji gradiće se staza za triatlonce?

Izvor: Večernje novosti Četvrtak, 12.03.2020. 08:02
Komentari
Podeli
(Foto: Vedrana Džudža)
Savsko jezero biće stecište vrhunskih sportista ukoliko se u potpunosti ostvari ambiciozni projekat izgradnje triatlonske staze. Odbornici Skupštine grada su na poslednjoj sednici usvojili predlog o izradi izmena i dopuna Plana detaljne regulacije za ovaj posao, ali kada će on biti realizovan, još ne može da se kaže, budući da je projekat u prvoj fazi izrade.

Izgradnja staze incijativa je Triatlon saveza Beograda. Okvirnom granicom obuhvaćena je površina od oko 39,7 hektara i tu je planirana kružna biciklistička staza - velodrom na otvorenom. Međutim, ova sportska disciplina koja objedinjuje plivanje, biciklizam i trčanje već se godinama održava na Adi Ciganliji. Cena takvog prestižnog takmičenja u Beogradu jeste obustavljanje saobraćaja u okolnim ulicama, što bi izgradnjom staze bila prošlost.

- Ideja o izgradnji triatlon staze proizašla je pre svega zbog nemogućnosti organizacije profesionalnih takmičenja triatlonaca bez zatvaranja gradskih ulica i stvaranja bespotrebnih saobraćajnih gužvi - kažu u preduzeću. - Izgradnja ovakve staze omogućila bi organizaciju celokupnog takmičenja samo na teritoriji pod našom upravom, što bi umnogome rasteretilo gradske ulice.

Kako su potvrdili iz uprave JP Ada Ciganlija, plan je da triatlonska staza bude izgrađena na savskoj strani, neposredno uz savski nasip.


Razvoj jezera

Uprava Savskog jezera otpočela je projekat "Ada i svet 365", čiji je cilj da popularno izletište bude aktivno tokom cele godine. Takođe, prema Programu poslovanja, razvoj Savskog jezera biće fokusiran na sanaciju, uređenje i rekonstrukciju postojećih elemenata Ade, poput šetnih i biciklističkih staza, kao i sportskih igrališta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

09.04.2024.  |  Građevina

Invest trust u Smederevu gradi stambeno-poslovni objekat sa dve lamele i 26 stanova

Invest trust doo u Smederevu gradi višeporodični stambeno - poslovni objekat sa dve lamele, između ulica Petrijevski potok i Prote Mateje. Projekat pod nazivom "Dve tačke" čine dve lamele neto površine 2.701,09 m2, BRGP 2.893 m2, bruto površine 3.333 m2. Projektovano je 26 stanova (u suterenu Lamele 1 i na spratnim etažama Lamele 1 i Lamele 2), dva poslovna prostora - lokala (u prizemlju Lamele 1) i 20 garažnih mesta na 10 platformi (u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.